:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NCKSnOcKJb6-CjT4v2vc/018dc88ad1789dfbc8b7dce4cdbdb0.jpeg)
Zdroj: Canva
S týmto receptom sa veľkonočný baranček 100% podarí
Veľkonočný baranček nemôže chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Vďaka tomuto receptu sa vám veľkonočný baranček na 100% podarí.
Ingrediencie
Suroviny
- 150 g práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 5 pl rastlinný olej
- 5 pl horúca voda
- 150 g polohrubá múka
- 1 kl kypriaci prášok
- 4 ks vajce
- 1 kl kôra z citróna
- 10 kvapiek citrónová aróma
- štipka soli
Na ozdobenie
- hrozienka na očká
- 1 ks vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Oddelíme si bielka od žĺtkov.
V miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom. Potom k ním pridáme olej a vodu.
V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, citrónovou kôrou a zlatým klasom.
Túto zmes primiešame k žĺtkovej zmesi.
Do bielkov pridáme štipku soli a citrónovú kôru. Vyšľaháme z nich tuhý sneh.
Všetko spolu zmiešame. Vznikne cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie veľkonočného barančeka.
Veľkonočného barančeka pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
Po vychladnutí barančeka vyklopíme z formy posypeme cukrom a hrozienka použijeme ako oči.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
S týmto receptom sa veľkonočný baranček 100% podarí
Veľkonočný baranček nemôže chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Vďaka tomuto receptu sa vám veľkonočný baranček na 100% podarí.
Oddelíme si bielka od žĺtkov.
V miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom. Potom k ním pridáme olej a vodu.
V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, citrónovou kôrou a zlatým klasom.
Túto zmes primiešame k žĺtkovej zmesi.
Do bielkov pridáme štipku soli a citrónovú kôru. Vyšľaháme z nich tuhý sneh.
Všetko spolu zmiešame. Vznikne cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie veľkonočného barančeka.
Veľkonočného barančeka pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
Po vychladnutí barančeka vyklopíme z formy posypeme cukrom a hrozienka použijeme ako oči.
Ako sa ti tento recept podaril?