REKLAMA
Zdroj: Canva
S týmto receptom sa veľkonočný baranček 100% podarí
Veľkonočný baranček nemôže chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Vďaka tomuto receptu sa vám veľkonočný baranček na 100% podarí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Suroviny
- 150 g práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 5 pl rastlinný olej
- 5 pl horúca voda
- 150 g polohrubá múka
- 1 kl kypriaci prášok
- 4 ks vajce
- 1 kl kôra z citróna
- 10 kvapiek citrónová aróma
- štipka soli
Na ozdobenie
- hrozienka na očká
- 1 ks vanilkový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov.
2. Krok
V miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom. Potom k ním pridáme olej a vodu.
3. Krok
V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, citrónovou kôrou a zlatým klasom.
4. Krok
Túto zmes primiešame k žĺtkovej zmesi.
5. Krok
Do bielkov pridáme štipku soli a citrónovú kôru. Vyšľaháme z nich tuhý sneh.
6. Krok
Všetko spolu zmiešame. Vznikne cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie veľkonočného barančeka.
7. Krok
Veľkonočného barančeka pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
8. Krok
Po vychladnutí barančeka vyklopíme z formy posypeme cukrom a hrozienka použijeme ako oči.