Slivkový koláč
Tento jednoduchý recept vás naučí, ako si pripraviť najlepší domáci slivkový koláč Upside Down. Nenechajte si ho ujsť!
Ingrediencie
- 170 g maslo
- 150 Svetlý hnedý cukor
- 7 sušené slivky
- 200 g kryštálový cukor
- 2 vajce
- 1 čajová lyžička vanilková esencia
- 190 g múka
- 2 lyžičky kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička soľ
- 120 ml cmar
Najnovšie letáky
Postup
Slivky rozpolte a zbavte kôstok. Položte ich reznou stranou nadol a nakrájajte na plátky.
Zdroj: Youtube
Rúru predhrejte na 180 °C. V pekáči rozpustite 60 g masla a na miernom ohni pridajte svetlohnedý cukor. Zmiešame do hladka a stiahneme z ohňa.
Zdroj: Youtube
Do formy na pečenie poukladajte plátky sliviek a usporiadajte ich do sústredných kruhov.
Zdroj: Youtube
Maslo zmiešajte s kryštálovým cukrom. Žĺtky vyšľahajte s vanilkou a vmiešajte ich do maslovej zmesi; bielky si odložte na neskôr.
Zdroj: Youtube
Zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ a odmerajte maslový krém. Postupne prisypávame múku a striedavo pridávame maslový krém. Miešajte, kým sa nespojí.
Zdroj: Youtube
Bielky šľahajte, kým sa nevytvoria jemné vrcholy; jednu tretinu bielkov vmiešajte do cesta. Potom jemne vmiešajte zvyšok bielkov, kým sa nezapracujú.
Zdroj: Youtube
Cesto nalejte na slivky a rovnomerne ho rozotrite. Pečte v predhriatej rúre 50 až 60 minút, kým vrch nezhnedne.
Zdroj: Youtube
Koláč nechajte v panvici vychladnúť aspoň 30 minút. Potom koláč vyklopte na tanier a pred podávaním ho nechajte úplne vychladnúť.
Zdroj: Youtube
Podávajte a vychutnávajte!
Zdroj: Youtube