REKLAMA
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka z čerstvého špenátu so syrom a mliekom. Špenátová omáčka sa hodí ako príloha k cestovinám, mäsu alebo vajíčkam.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 250 g čerstvý špenát
- 50 g strúhaný syr
- 150 ml mlieko
- 3 pl maslo
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 pl múka
- štipka muškátového orieška
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Špenát opláchneme a necháme ho odkvapkať.
2. Krok
Cesnak a šalotku nasekáme na drobno.
3. Krok
V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cesnak so šalotkou.
4. Krok
Medzitým si pripravíme zápražku z múky a vody.
5. Krok
Zápražku pridáme k šalotke a za stáleho miešania prilievame mlieko tak, aby vznikol hustý bešamel.
6. Krok
Teplotu na sporáku znížime a za stáleho miešania varíme 5 minút aj so špenátom.
7. Krok
Špenátovú pastu dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou a korením.
8. Krok
Tvrdý syr nastrúhame a pridáme ho ku špenátu.
Kedy a kde pridať špenát???