REKLAMA

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka z čerstvého špenátu so syrom a mliekom. Špenátová omáčka sa hodí ako príloha k cestovinám, mäsu alebo vajíčkam.

REKLAMA
Neprehliadnuteľný špenát: Tieto recepty si obľúbi celá rodina!

Recept nájdeš v tomto článku

Neprehliadnuteľný špenát: Tieto recepty si obľúbi celá rodina!

Ingrediencie

porcií
2
  • 250 g čerstvý špenát Pridané do
  • 50 g strúhaný syr Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do
  • 3 pl maslo Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • štipka muškátového orieška Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Špenát opláchneme a necháme ho odkvapkať.

2. Krok

Cesnak a šalotku nasekáme na drobno.

3. Krok

V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cesnak so šalotkou.

4. Krok

Medzitým si pripravíme zápražku z múky a vody.

REKLAMA
5. Krok

Zápražku pridáme k šalotke a za stáleho miešania prilievame mlieko tak, aby vznikol hustý bešamel.

6. Krok

Teplotu na sporáku znížime a za stáleho miešania varíme 5 minút aj so špenátom.

7. Krok

Špenátovú pastu dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou a korením.

8. Krok

Tvrdý syr nastrúhame a pridáme ho ku špenátu.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Komentáre (1)

Kedy a kde pridať špenát???

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka z čerstvého špenátu so syrom a mliekom. Špenátová omáčka sa hodí ako príloha k cestovinám, mäsu alebo vajíčkam.

25
Minút
2
Počet porcií
Postup
1. Krok

Špenát opláchneme a necháme ho odkvapkať.

2. Krok

Cesnak a šalotku nasekáme na drobno.

3. Krok

V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cesnak so šalotkou.

4. Krok

Medzitým si pripravíme zápražku z múky a vody.

5. Krok

Zápražku pridáme k šalotke a za stáleho miešania prilievame mlieko tak, aby vznikol hustý bešamel.

6. Krok

Teplotu na sporáku znížime a za stáleho miešania varíme 5 minút aj so špenátom.

7. Krok

Špenátovú pastu dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou a korením.

8. Krok

Tvrdý syr nastrúhame a pridáme ho ku špenátu.

Ingrediencie
250 g
čerstvý špenát
50 g
strúhaný syr
150 ml
mlieko
3 pl
maslo
2 ks
strúčiky cesnaku
1 pl
múka
štipka muškátového orieška
soľ a korenie