REKLAMA

Svieži citrónový koláčik

Menej tradičný veľkonočný dezert, zato zdravší a plný sviežej chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Korpus

  • 200 g múka Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 50 g hnedý cukor Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do

Krém

  • 3 vajcia Pridané do
  • 120 g práškový cukor Pridané do
  • 120 ml citrónová šťava Pridané do
  • 1 čl citrónová kôra Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V miske zmiešajte všetky suroviny na cesto a v okrúhlej forme s priemerom 24 cm cesto prstami popritláčajte na dno a boky formy. Vložte do vyhriatej trúby na 170 C na 25 minút. Po upečení korpus ešte za horúca jemne popritláčajte, aby držal pokope aj po nakrájaní.

2. Krok

V malom hrnci metličkou ručne vyšľahajte vajcia s cukrom, soľou a citrónovou šťavou. Varte na miernom ohni a miešajte až kým citrónový krém nezačne bublať. Stiahnite ho zo sporáka a do krému pridajte maslo nakrájané na kocky a citrónovú kôru. Dobre premiešajte a vylejte na upečený korpus.

3. Krok

Koláč vložte na 15 minút do rúry vyhriatej na 160 C. Nechajte vychladnúť a servírujte napríklad so šľahačkou.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image SimplyCook

Svieži citrónový koláčik

Menej tradičný veľkonočný dezert, zato zdravší a plný sviežej chuti.

60
Minút
8
Počet porcií
Postup
1. Krok

V miske zmiešajte všetky suroviny na cesto a v okrúhlej forme s priemerom 24 cm cesto prstami popritláčajte na dno a boky formy. Vložte do vyhriatej trúby na 170 C na 25 minút. Po upečení korpus ešte za horúca jemne popritláčajte, aby držal pokope aj po nakrájaní.

2. Krok

V malom hrnci metličkou ručne vyšľahajte vajcia s cukrom, soľou a citrónovou šťavou. Varte na miernom ohni a miešajte až kým citrónový krém nezačne bublať. Stiahnite ho zo sporáka a do krému pridajte maslo nakrájané na kocky a citrónovú kôru. Dobre premiešajte a vylejte na upečený korpus.

3. Krok

Koláč vložte na 15 minút do rúry vyhriatej na 160 C. Nechajte vychladnúť a servírujte napríklad so šľahačkou.

Ingrediencie
Korpus
200 g
múka
100 g
maslo
50 g
hnedý cukor
Štipka
soľ
1 ks
vanilkový cukor
Krém
3
vajcia
120 g
práškový cukor
120 ml
citrónová šťava
1 čl
citrónová kôra
80 g
maslo
Štipka
soľ