REKLAMA
Svieži citrónový koláčik
Menej tradičný veľkonočný dezert, zato zdravší a plný sviežej chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Korpus
- 200 g múka
- 100 g maslo
- 50 g hnedý cukor
- Štipka soľ
- 1 ks vanilkový cukor
Krém
- 3 vajcia
- 120 g práškový cukor
- 120 ml citrónová šťava
- 1 čl citrónová kôra
- 80 g maslo
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešajte všetky suroviny na cesto a v okrúhlej forme s priemerom 24 cm cesto prstami popritláčajte na dno a boky formy. Vložte do vyhriatej trúby na 170 C na 25 minút. Po upečení korpus ešte za horúca jemne popritláčajte, aby držal pokope aj po nakrájaní.
2. Krok
V malom hrnci metličkou ručne vyšľahajte vajcia s cukrom, soľou a citrónovou šťavou. Varte na miernom ohni a miešajte až kým citrónový krém nezačne bublať. Stiahnite ho zo sporáka a do krému pridajte maslo nakrájané na kocky a citrónovú kôru. Dobre premiešajte a vylejte na upečený korpus.
3. Krok
Koláč vložte na 15 minút do rúry vyhriatej na 160 C. Nechajte vychladnúť a servírujte napríklad so šľahačkou.