Syrová torta
Táto slaná syrová torta je skvelou voľbou pre slávnostné príležitosti, keď sa chcete potešiť lahodnou a originálnou pochúťkou.
Ingrediencie
Cesto
- 250 g hladká múka
- 125 g maslo
- 1 vajce
- 1⁄2 čl soľ
Plnka
- 500 g feta
- 200 g smotany na šľahanie
- 2 vajcia
- 1 strúčik cesnaku
- 1⁄2 čl mletej papriky
- 1⁄4 čl mleté čierne korenie
- strúhaný parmazán
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte nakrájané studené maslo a premiešajte.
Pridajte rozšľahané vajce a zahnete cesto, až kým sa všetky ingrediencie náležite nespoja.
Vytvarujte cesto do guľky, zabalte ho do potravinárskej fólie a nechajte odpočívať v chladničke asi 30 minút.
V mise rozotrite syr vidličkou na hrubšie kúsky. Pridajte smotanu na šľahanie, vajcia, jemne nasekaný cesnak, mletú papriku a čierne korenie.
Premiešajte zmes, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa potreby.
Predhrejte rúru na 180 °C. Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 3 mm a vyložte ním dno a okraje tortovej formy. Vylejte syrovú plnku na cesto a rovnomerne rozotrite. Povrch posypte strúhaným parmazánom. Pečieme asi 30 minút.