REKLAMA
Zdroj: pixabay
Tandooori kurča
Chuť indickej kuchyne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks kuracie stehná
- soľ
- 2 pl citrónová šťava
- 2 strúčiky cesnak
- 2 cm čerstvý zázvor
- c ierne korenie
- 1 kl čili korenie
- 1 kl mletý koriander
- 1 kl drvená rasca
- 1⁄2 kl mletá kurkuma
- 1⁄2 kl garam masala
- 1 pl Tandoori Masala
- 3 pl biely grécky jogurt
- 2 pl olej
- 1 jarná cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kuracie stehná si očistíme a spravíme si na nich menšie zárezy.
2. Krok
V miske si zmiešame marinádu. Dáme tam citrónovú šťavu, soľ, najemno nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak, korenie, čili korenie, koriander, rascu, kurkumu, garam masalu a tandoori masalu. Spolu dobre premiešame.
3. Krok
Pridáme olej a jogurt, rozmiešame. V zmesi obalíme kuracie stehná a zakryjeme. Necháme marinovať podľa času. Kľudne aj cez noc ale stačí aj hodinka.
4. Krok
Po uplynutí času marinovania do zmesi nakrájame jarnú cibuľku a znova premiešame.
5. Krok
Plech na pečenie vystelieme alobalom uložíme naň kuracie stehienka a zapekáme v rúre na grile. Kuracie stehná sa pečú asi 20 až 25 minút.