REKLAMA

Tekvicová polievka Hokkaido so zázvorom

Chutný recept na polievku z tekvice hokkaido so zázvorom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks hokkaido Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • kúsok čerstvého zázvoru Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Tekvicu očistíme, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Cibuľu, cesnak a zázvor olúpeme a nadrobno nakrájame.

3. Krok

Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak, zázvor a restujeme ich, kým cibuľa nie je mäkká a zlatistá.

4. Krok

Potom pridáme tekvicu, všetko spolu premiešame a dusíme ďalších 5 minút.

REKLAMA
5. Krok

Po chvíli nalejeme do polievky zeleninový vývar, prípadne vodu a varíme ju, pokiaľ tekvica nie je úplne mäkká.

6. Krok

Polievku rozmixujeme do hladka. Ak je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody.

7. Krok

Dochutíme ju tiež soľou a korením podľa chuti.

8. Krok

Nakoniec do nej prilejeme smotanu na šľahanie, premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.

REKLAMA
9. Krok

Polievku podávame ozdobenú tekvicovými semienkami.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Iwa

Tekvicová polievka Hokkaido so zázvorom

Chutný recept na polievku z tekvice hokkaido so zázvorom.

45
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Tekvicu očistíme, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Cibuľu, cesnak a zázvor olúpeme a nadrobno nakrájame.

3. Krok

Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak, zázvor a restujeme ich, kým cibuľa nie je mäkká a zlatistá.

4. Krok

Potom pridáme tekvicu, všetko spolu premiešame a dusíme ďalších 5 minút.

5. Krok

Po chvíli nalejeme do polievky zeleninový vývar, prípadne vodu a varíme ju, pokiaľ tekvica nie je úplne mäkká.

6. Krok

Polievku rozmixujeme do hladka. Ak je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody.

7. Krok

Dochutíme ju tiež soľou a korením podľa chuti.

8. Krok

Nakoniec do nej prilejeme smotanu na šľahanie, premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.

9. Krok

Polievku podávame ozdobenú tekvicovými semienkami.

Ingrediencie
1 ks
hokkaido
1 ks
Cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
2 pl
olivového oleja
1 l
zeleninového vývaru
200 ml
smotany na šľahanie
kúsok čerstvého zázvoru
soľ a mleté čierne korenie