REKLAMA
Tekvicová polievka Hokkaido so zázvorom
Chutný recept na polievku z tekvice hokkaido so zázvorom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks hokkaido
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- kúsok čerstvého zázvoru
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Tekvicu očistíme, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Cibuľu, cesnak a zázvor olúpeme a nadrobno nakrájame.
3. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak, zázvor a restujeme ich, kým cibuľa nie je mäkká a zlatistá.
4. Krok
Potom pridáme tekvicu, všetko spolu premiešame a dusíme ďalších 5 minút.
5. Krok
Po chvíli nalejeme do polievky zeleninový vývar, prípadne vodu a varíme ju, pokiaľ tekvica nie je úplne mäkká.
6. Krok
Polievku rozmixujeme do hladka. Ak je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody.
7. Krok
Dochutíme ju tiež soľou a korením podľa chuti.
8. Krok
Nakoniec do nej prilejeme smotanu na šľahanie, premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.
9. Krok
Polievku podávame ozdobenú tekvicovými semienkami.