REKLAMA

Zdroj: Ewgenija_s from Canva

Tekvicová polievka Hokkaido

Krémová tekvicová polievka Hokkaido je klasický jesenný recept na polievku plnú výraznej chuti a krásnej oranžovej farby. Je to dokonalé hrejivé jedlo na chladné jesenné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks malá tekvica hokkaido Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • 1 Lyžica soľ Pridané do
  • 12 lyžice Mleté korenie Pridané do
  • 1 Lyžica mletá škorica Pridané do
  • 12 lyžice Mletý muškátový oriešok Pridané do
  • 1 l zeleninový vývar Pridané do
  • 200 ml Krémy Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Tekvicu umyte, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a smažte ďalších niekoľko minút.

3. Krok

Do panvice pridajte tekvicu a všetky koreniny, premiešajte a pod pokrievkou varte 10 minút.

4. Krok

Pridajte zeleninový vývar, premiešajte a varte ďalších 20 minút, kým tekvica úplne nezmäkne.

REKLAMA
5. Krok

Potom všetko rozmixujte na hladkú polievku a pridajte smotanu.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Tekvicová polievka Hokkaido

Krémová tekvicová polievka Hokkaido je klasický jesenný recept na polievku plnú výraznej chuti a krásnej oranžovej farby. Je to dokonalé hrejivé jedlo na chladné jesenné dni.

45
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Tekvicu umyte, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a smažte ďalších niekoľko minút.

3. Krok

Do panvice pridajte tekvicu a všetky koreniny, premiešajte a pod pokrievkou varte 10 minút.

4. Krok

Pridajte zeleninový vývar, premiešajte a varte ďalších 20 minút, kým tekvica úplne nezmäkne.

5. Krok

Potom všetko rozmixujte na hladkú polievku a pridajte smotanu.

Ingrediencie
1 ks
malá tekvica hokkaido
1 ks
veľká cibuľa
2 strúčiky
Cesnak
1 Lyžice
Olivový olej
1 Lyžica
soľ
12 lyžice
Mleté korenie
1 Lyžica
mletá škorica
12 lyžice
Mletý muškátový oriešok
1 l
zeleninový vývar
200 ml
Krémy