REKLAMA
Zdroj: Ewgenija_s from Canva
Tekvicová polievka Hokkaido
Krémová tekvicová polievka Hokkaido je klasický jesenný recept na polievku plnú výraznej chuti a krásnej oranžovej farby. Je to dokonalé hrejivé jedlo na chladné jesenné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks malá tekvica hokkaido
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 Lyžice Olivový olej
- 1 Lyžica soľ
- 1⁄2 lyžice Mleté korenie
- 1 Lyžica mletá škorica
- 1⁄2 lyžice Mletý muškátový oriešok
- 1 l zeleninový vývar
- 200 ml Krémy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Tekvicu umyte, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a smažte ďalších niekoľko minút.
3. Krok
Do panvice pridajte tekvicu a všetky koreniny, premiešajte a pod pokrievkou varte 10 minút.
4. Krok
Pridajte zeleninový vývar, premiešajte a varte ďalších 20 minút, kým tekvica úplne nezmäkne.
5. Krok
Potom všetko rozmixujte na hladkú polievku a pridajte smotanu.