:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lmlxV4KRyFPC4m8JMNeg/ad5eaa57266909a44db313b8a4509f.jpeg)
Zdroj: Ewgenija_s from Canva
Tekvicová polievka Hokkaido
Krémová tekvicová polievka Hokkaido je klasický jesenný recept na polievku plnú výraznej chuti a krásnej oranžovej farby. Je to dokonalé hrejivé jedlo na chladné jesenné dni.
Ingrediencie
- 1 ks malá tekvica hokkaido
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 Lyžice Olivový olej
- 1 Lyžica soľ
- 1⁄2 lyžice Mleté korenie
- 1 Lyžica mletá škorica
- 1⁄2 lyžice Mletý muškátový oriešok
- 1 l zeleninový vývar
- 200 ml Krémy
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Tekvicu umyte, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte.
Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a smažte ďalších niekoľko minút.
Do panvice pridajte tekvicu a všetky koreniny, premiešajte a pod pokrievkou varte 10 minút.
Pridajte zeleninový vývar, premiešajte a varte ďalších 20 minút, kým tekvica úplne nezmäkne.
Potom všetko rozmixujte na hladkú polievku a pridajte smotanu.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Tekvicová polievka Hokkaido
Krémová tekvicová polievka Hokkaido je klasický jesenný recept na polievku plnú výraznej chuti a krásnej oranžovej farby. Je to dokonalé hrejivé jedlo na chladné jesenné dni.
Tekvicu umyte, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte.
Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a smažte ďalších niekoľko minút.
Do panvice pridajte tekvicu a všetky koreniny, premiešajte a pod pokrievkou varte 10 minút.
Pridajte zeleninový vývar, premiešajte a varte ďalších 20 minút, kým tekvica úplne nezmäkne.
Potom všetko rozmixujte na hladkú polievku a pridajte smotanu.
Ako sa ti tento recept podaril?