REKLAMA

Tenké cesto na pizzu

Toto je recept na tenké, chrumkavé cesto na domácu pizzu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 2 čajové lyžičky Suché droždie Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 Lyžice olivový olej Pridané do
  • 325 ml Teplá voda Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.

2. Krok

Do suchej zmesi pridajte olivový olej a postupne pridávajte teplú vodu, kým nevznikne mäkké, ale nie lepivé cesto.

3. Krok

Cesto položte na múkou posypaný povrch a vypracujte ho.

4. Krok

Vymastenú misu pokryte prikrývkou alebo potravinovou fóliou a nechajte cesto kysnúť 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

REKLAMA
5. Krok

Predhrejte rúru na 220°C. Cesto vyložte a vyvaľkajte na požadovanú hrúbku.

6. Krok

Položte cesto na plech, pridajte obľúbené ingrediencie a pečte približne 10-15 minút, alebo kým nie je cesto chrumkavé a zlatožlté.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov
Recipe author image Iwa

Tenké cesto na pizzu

Toto je recept na tenké, chrumkavé cesto na domácu pizzu.

90
Minút
1
Počet porcií
Postup
1. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.

2. Krok

Do suchej zmesi pridajte olivový olej a postupne pridávajte teplú vodu, kým nevznikne mäkké, ale nie lepivé cesto.

3. Krok

Cesto položte na múkou posypaný povrch a vypracujte ho.

4. Krok

Vymastenú misu pokryte prikrývkou alebo potravinovou fóliou a nechajte cesto kysnúť 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

5. Krok

Predhrejte rúru na 220°C. Cesto vyložte a vyvaľkajte na požadovanú hrúbku.

6. Krok

Položte cesto na plech, pridajte obľúbené ingrediencie a pečte približne 10-15 minút, alebo kým nie je cesto chrumkavé a zlatožlté.

Ingrediencie
500 g
hladká múka
2 čajové lyžičky
Suché droždie
1 čajová lyžička
cukor
1 čajová lyžička
soľ
2 Lyžice
olivový olej
325 ml
Teplá voda