REKLAMA
Tenké cesto na pizzu
Toto je recept na tenké, chrumkavé cesto na domácu pizzu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g hladká múka
- 2 čajové lyžičky Suché droždie
- 1 čajová lyžička cukor
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 Lyžice olivový olej
- 325 ml Teplá voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
2. Krok
Do suchej zmesi pridajte olivový olej a postupne pridávajte teplú vodu, kým nevznikne mäkké, ale nie lepivé cesto.
3. Krok
Cesto položte na múkou posypaný povrch a vypracujte ho.
4. Krok
Vymastenú misu pokryte prikrývkou alebo potravinovou fóliou a nechajte cesto kysnúť 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
5. Krok
Predhrejte rúru na 220°C. Cesto vyložte a vyvaľkajte na požadovanú hrúbku.
6. Krok
Položte cesto na plech, pridajte obľúbené ingrediencie a pečte približne 10-15 minút, alebo kým nie je cesto chrumkavé a zlatožlté.