:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/k9lrn1krBoMypw3zTqLv/0ba677da3fa35cb78a87024ec6e699.png)
Tenké cesto na pizzu
Toto je recept na tenké, chrumkavé cesto na domácu pizzu.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 2 čajové lyžičky Suché droždie
- 1 čajová lyžička cukor
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 Lyžice olivový olej
- 325 ml Teplá voda
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
Do suchej zmesi pridajte olivový olej a postupne pridávajte teplú vodu, kým nevznikne mäkké, ale nie lepivé cesto.
Cesto položte na múkou posypaný povrch a vypracujte ho.
Vymastenú misu pokryte prikrývkou alebo potravinovou fóliou a nechajte cesto kysnúť 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
Predhrejte rúru na 220°C. Cesto vyložte a vyvaľkajte na požadovanú hrúbku.
Položte cesto na plech, pridajte obľúbené ingrediencie a pečte približne 10-15 minút, alebo kým nie je cesto chrumkavé a zlatožlté.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Tenké cesto na pizzu
Toto je recept na tenké, chrumkavé cesto na domácu pizzu.
Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
Do suchej zmesi pridajte olivový olej a postupne pridávajte teplú vodu, kým nevznikne mäkké, ale nie lepivé cesto.
Cesto položte na múkou posypaný povrch a vypracujte ho.
Vymastenú misu pokryte prikrývkou alebo potravinovou fóliou a nechajte cesto kysnúť 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
Predhrejte rúru na 220°C. Cesto vyložte a vyvaľkajte na požadovanú hrúbku.
Položte cesto na plech, pridajte obľúbené ingrediencie a pečte približne 10-15 minút, alebo kým nie je cesto chrumkavé a zlatožlté.
Ako sa ti tento recept podaril?