Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Tvarohová kocka
Tvarohová kocka je tradičné slovenské dezertné jedlo, ktoré sa veľmi ľahko pripravuje a chutí výborne. Toto je recept na jednu z variant tvarohovej kocky.
Ingrediencie
Cesto:
- 3 ks vajce
- 80 g práškový cukor
- 100 g hladká múka
- 1 ks prášok do pečiva
- 20 g kakao
Náplň :
- 6 plátkov želatíny
- 250 g mäkkého tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 100 ml mlieka
- 50 g kokosu
- banány
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
Všetko spolu vymiešame a vzniknuté cesto prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto je síce tenké ale po upečení je akurát.
Cesto na tvarohovú kocku pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C zhruba 20 minút.
Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh osladíme a primiešame k nemu vyšľahanú šľahačku.
Želatínu namočíme do studenej vody a po 10 minútach ju vyžmýkame.
Kokos zalejeme vriacim mliekom, pridáme želatínu a dobre všetko premiešame aby sa nám rozpustila.
Potom kokos pridáme k tvarohovej hmote a premiešame.
Na piškótové cesto poukladáme rozpolené banány a natrieme na ne plnku.
Po stuhnutí tvarohovú kocku pofŕkame čokoládou.