REKLAMA

Zdroj: rimmabondarenko from Canva

Varená kukurica

Kukuricu rád pripravujem ako prílohu k rôznym druhom mäsa. Je tiež skvelá na grile alebo s blížiacim sa letom som sa rozhodla podeliť sa o svoj obľúbený spôsob prípravy kukurice. Je to jednoduché a rýchle a výsledok je vždy vynikajúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 koláče kukurica Pridané do
  • maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
  • nové korenie Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

5 min.
1. Krok

Najprv si pripravte kukuricu. Odstráňte listy a vlákna. Ak máte kukuricu s veľmi tuhými výhonkami, môže byť užitočné odstrániť ich nožnicami.

2. Krok

Potom nalejte vodu do veľkej nádoby a pridajte trochu soli. Vodu priveďte do varu. Keď voda zovrie, vložte do nej kukuričné klasy a varte ich približne 15 až 20 minút, kým kukurica nezmäkne. Najmä pri staršej kukurici môže byť čas varenia dlhší, preto sa nebojte starostlivo skúšať.

3. Krok

Po uvarení uši vyberte a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Potom kukuricu potrite maslom, pre lepšiu chuť ju môžete posypať soľou a korením.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4877 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3775 receptov

Mascarpone

342 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Večera

4593 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Iwa

Varená kukurica

Kukuricu rád pripravujem ako prílohu k rôznym druhom mäsa. Je tiež skvelá na grile alebo s blížiacim sa letom som sa rozhodla podeliť sa o svoj obľúbený spôsob prípravy kukurice. Je to jednoduché a rýchle a výsledok je vždy vynikajúci.

5
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv si pripravte kukuricu. Odstráňte listy a vlákna. Ak máte kukuricu s veľmi tuhými výhonkami, môže byť užitočné odstrániť ich nožnicami.

2. Krok

Potom nalejte vodu do veľkej nádoby a pridajte trochu soli. Vodu priveďte do varu. Keď voda zovrie, vložte do nej kukuričné klasy a varte ich približne 15 až 20 minút, kým kukurica nezmäkne. Najmä pri staršej kukurici môže byť čas varenia dlhší, preto sa nebojte starostlivo skúšať.

3. Krok

Po uvarení uši vyberte a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Potom kukuricu potrite maslom, pre lepšiu chuť ju môžete posypať soľou a korením.

Ingrediencie
4 koláče
kukurica
maslo
soľ
nové korenie