REKLAMA

Zdroj: Pixabay: guvo59

Vegánsky cheesecake

Tento vegánsky cheesecake je rovnako fascinujúci, ak nie viac, ako tradičný cheesecake z mlieka. Vychutnajte si toto bezlaktózové potešenie, ktoré neohrozuje klasickú chuť cheesecaku!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
9
  • 112 poháre Surových kešu orieškov Pridané do
  • 1 pohár nesladeného mandľového mlieka Pridané do
  • 1 hrnček kryštálový cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica vanilková esencia Pridané do
  • Šťava z jedného veľkého citróna Pridané do
  • 14 čajová lyžička morská soľ Pridané do
  • 112 poháre Rozdrvených vegánskych sušienok Pridané do
  • 6 pl Vegánskeho masla, rozpusteného Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Surové kešu oriešky namočte cez noc alebo aspoň na 6 hodín. Je to kľúčový krok na dosiahnutie krémovej štruktúry a chuti "syrovej" náplne.

2. Krok

Ak máte málo času, môžete použiť metódu rýchleho namáčania: kešu oriešky zalejte vriacou vodou a nechajte ich hodinu namočené.

3. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte 24 cm koláčovú formu.

4. Krok

Na prípravu korpusu rozmixujte vegánske sušienky v kuchynskom robote na jemno. Pridajte rozpustené vegánske maslo a opäť pulzujte, kým sa nespoja. Teraz zmes natlačte na dno vymastenej koláčovej formy a pečte približne 10-12 minút. Na pritlačenie kôrky použite dno pohára, zabezpečí to rovnomernú kôrku.

REKLAMA
5. Krok

Počas tejto doby pripravte tvarohovú náplň. Namočené kešu orechy scedíme a vložíme do mixéra. Pridajte mandľové mlieko, cukor, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a štipku soli. Mixujte, kým nezískate hladkú a krémovú zmes.

6. Krok

Túto krémovú zmes nalejte na upečený korpus a rovnomerne rozotrite.

7. Krok

Pečte v predhriatej rúre asi 45-55 minút alebo kým okraje ľahko nezhnednú. Kratší čas pečenia, krémovejší cheesecake.

8. Krok

Po upečení ho nechajte vychladnúť a potom ho uložte do chladničky na noc alebo aspoň na 6 hodín. Proces chladenia pomáha spevniť a zvýrazniť chuť cheesecaku.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Tammers

Vegánsky cheesecake

Tento vegánsky cheesecake je rovnako fascinujúci, ak nie viac, ako tradičný cheesecake z mlieka. Vychutnajte si toto bezlaktózové potešenie, ktoré neohrozuje klasickú chuť cheesecaku!

90
Minút
9
Počet porcií
Postup
1. Krok

Surové kešu oriešky namočte cez noc alebo aspoň na 6 hodín. Je to kľúčový krok na dosiahnutie krémovej štruktúry a chuti "syrovej" náplne.

2. Krok

Ak máte málo času, môžete použiť metódu rýchleho namáčania: kešu oriešky zalejte vriacou vodou a nechajte ich hodinu namočené.

3. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte 24 cm koláčovú formu.

4. Krok

Na prípravu korpusu rozmixujte vegánske sušienky v kuchynskom robote na jemno. Pridajte rozpustené vegánske maslo a opäť pulzujte, kým sa nespoja. Teraz zmes natlačte na dno vymastenej koláčovej formy a pečte približne 10-12 minút. Na pritlačenie kôrky použite dno pohára, zabezpečí to rovnomernú kôrku.

5. Krok

Počas tejto doby pripravte tvarohovú náplň. Namočené kešu orechy scedíme a vložíme do mixéra. Pridajte mandľové mlieko, cukor, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a štipku soli. Mixujte, kým nezískate hladkú a krémovú zmes.

6. Krok

Túto krémovú zmes nalejte na upečený korpus a rovnomerne rozotrite.

7. Krok

Pečte v predhriatej rúre asi 45-55 minút alebo kým okraje ľahko nezhnednú. Kratší čas pečenia, krémovejší cheesecake.

8. Krok

Po upečení ho nechajte vychladnúť a potom ho uložte do chladničky na noc alebo aspoň na 6 hodín. Proces chladenia pomáha spevniť a zvýrazniť chuť cheesecaku.

Ingrediencie
112 poháre
Surových kešu orieškov
1 pohár
nesladeného mandľového mlieka
1 hrnček
kryštálový cukor
1 polievková lyžica
vanilková esencia
Šťava z jedného veľkého citróna
14 čajová lyžička
morská soľ
112 poháre
Rozdrvených vegánskych sušienok
6 pl
Vegánskeho masla, rozpusteného