Zdroj: Pixabay: guvo59
Vegánsky cheesecake
Tento vegánsky cheesecake je rovnako fascinujúci, ak nie viac, ako tradičný cheesecake z mlieka. Vychutnajte si toto bezlaktózové potešenie, ktoré neohrozuje klasickú chuť cheesecaku!
Ingrediencie
- 11⁄2 poháre Surových kešu orieškov
- 1 pohár nesladeného mandľového mlieka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 polievková lyžica vanilková esencia
- Šťava z jedného veľkého citróna
- 1⁄4 čajová lyžička morská soľ
- 11⁄2 poháre Rozdrvených vegánskych sušienok
- 6 pl Vegánskeho masla, rozpusteného
Najnovšie letáky
Postup
Surové kešu oriešky namočte cez noc alebo aspoň na 6 hodín. Je to kľúčový krok na dosiahnutie krémovej štruktúry a chuti "syrovej" náplne.
Ak máte málo času, môžete použiť metódu rýchleho namáčania: kešu oriešky zalejte vriacou vodou a nechajte ich hodinu namočené.
Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte 24 cm koláčovú formu.
Na prípravu korpusu rozmixujte vegánske sušienky v kuchynskom robote na jemno. Pridajte rozpustené vegánske maslo a opäť pulzujte, kým sa nespoja. Teraz zmes natlačte na dno vymastenej koláčovej formy a pečte približne 10-12 minút. Na pritlačenie kôrky použite dno pohára, zabezpečí to rovnomernú kôrku.
Počas tejto doby pripravte tvarohovú náplň. Namočené kešu orechy scedíme a vložíme do mixéra. Pridajte mandľové mlieko, cukor, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a štipku soli. Mixujte, kým nezískate hladkú a krémovú zmes.
Túto krémovú zmes nalejte na upečený korpus a rovnomerne rozotrite.
Pečte v predhriatej rúre asi 45-55 minút alebo kým okraje ľahko nezhnednú. Kratší čas pečenia, krémovejší cheesecake.
Po upečení ho nechajte vychladnúť a potom ho uložte do chladničky na noc alebo aspoň na 6 hodín. Proces chladenia pomáha spevniť a zvýrazniť chuť cheesecaku.