REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Vegetariánsky boršč bez mäsa

Recept na chutnú vegetariánsku polievku boršč bez mäsa.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks répa Pridané do
  • 2 ks zemiaky Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 12 Hlavy kapusty Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 plechovku fazule Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 3 pl paradajkového pretlaku Pridané do
  • 1 pl jablčného octu Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnca nalejeme olivový olej, zohrejeme ho a pridáme k nemu nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak. Všetko spolu orestujeme do mäkka.

2. Krok

Potom pridáme nastrúhanú repu a zemiaky nakrájané na malé kúsky. Všetko spolu dusíme na miernom ohni asi 10 minút.

3. Krok

Následne pridáme kapustu nakrájanú na tenké prúžky, paradajkový pretlak, ocot, soľ a korenie. Všetko zalejeme vodou, tak, aby boli všetky suroviny pod vodou. Hrniec prikryjeme a boršč varíme na miernom ohni po dobu asi 30 minút.

4. Krok

Nakoniec pridáme aj fazuľu a necháme ju ešte 5 minút povariť.

REKLAMA
5. Krok

Hotový boršč servírujeme s kyslou smotanou.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4904 receptov

Dezert

3790 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mascarpone

344 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Raňajky

1517 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Iwa

Vegetariánsky boršč bez mäsa

Recept na chutnú vegetariánsku polievku boršč bez mäsa.

60
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Do hrnca nalejeme olivový olej, zohrejeme ho a pridáme k nemu nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak. Všetko spolu orestujeme do mäkka.

2. Krok

Potom pridáme nastrúhanú repu a zemiaky nakrájané na malé kúsky. Všetko spolu dusíme na miernom ohni asi 10 minút.

3. Krok

Následne pridáme kapustu nakrájanú na tenké prúžky, paradajkový pretlak, ocot, soľ a korenie. Všetko zalejeme vodou, tak, aby boli všetky suroviny pod vodou. Hrniec prikryjeme a boršč varíme na miernom ohni po dobu asi 30 minút.

4. Krok

Nakoniec pridáme aj fazuľu a necháme ju ešte 5 minút povariť.

5. Krok

Hotový boršč servírujeme s kyslou smotanou.

Ingrediencie
1 ks
répa
2 ks
zemiaky
1 ks
Cibuľa
2 ks
mrkvy
12 Hlavy
kapusty
2 strúčiky
cesnaku
1 plechovku
fazule
2 pl
olivového oleja
3 pl
paradajkového pretlaku
1 pl
jablčného octu
soľ a čierne korenie
kyslá smotana