REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Vegetariánsky boršč bez mäsa
Recept na chutnú vegetariánsku polievku boršč bez mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks répa
- 2 ks zemiaky
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks mrkvy
- 1⁄2 Hlavy kapusty
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovku fazule
- 2 pl olivového oleja
- 3 pl paradajkového pretlaku
- 1 pl jablčného octu
- soľ a čierne korenie
- kyslá smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Do hrnca nalejeme olivový olej, zohrejeme ho a pridáme k nemu nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak. Všetko spolu orestujeme do mäkka.
2. Krok
Potom pridáme nastrúhanú repu a zemiaky nakrájané na malé kúsky. Všetko spolu dusíme na miernom ohni asi 10 minút.
3. Krok
Následne pridáme kapustu nakrájanú na tenké prúžky, paradajkový pretlak, ocot, soľ a korenie. Všetko zalejeme vodou, tak, aby boli všetky suroviny pod vodou. Hrniec prikryjeme a boršč varíme na miernom ohni po dobu asi 30 minút.
4. Krok
Nakoniec pridáme aj fazuľu a necháme ju ešte 5 minút povariť.
5. Krok
Hotový boršč servírujeme s kyslou smotanou.