REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Veľkonočná paska s tvarohom
Tradičný veľkonočný koláč, Paska s tvarohom, ktorý by určite nemal chýbať na veľkonočnom stole.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g hladká múka
- 100 ml teplej vody
- 1⁄2 droždia
- 150 ml mlieka
- 11⁄2 čl soľ
- 2 pl kryštálový cukor
- 1 žĺtok
- 1 Úplný vajce na potretie
- 2 pl sušených hrozienok
- 1 dcl rum
- 150 g hrudkovitého tvarohu
- 80 ml rastlinného oleja
- 1 bal vanilkového cukru
- 1⁄2 citrónová kôra
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Do misy si dáme múku. V strede múky spravíme dierku, do ktorej nasypeme droždie, cukor a pridáme teplú vodu. Necháme postáť aby sa droždie aktivovalo.
2. Krok
Potom pridáme mlieko, soľ, olej a začneme vypracovávať cesto. Hrozienka si namočíme nachvíľku do rumu.
3. Krok
Teraz do cesta pridáme žĺtok, tvaroh, vanilkový cukor a precedené hrozienka. Cesto vypracujeme, tak aby bolo vláčne. Prikryjeme ho a necháme ho kysnúť aspoň 1 hodinu.
4. Krok
Vykysnuté cesto preložíme do bábovkovej formy, ktorú sme dôkladne vytreli a vysypali. Potrieme ju vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov asi na 45 minút.