REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Veľkonočná paska s tvarohom

Tradičný veľkonočný koláč, Paska s tvarohom, ktorý by určite nemal chýbať na veľkonočnom stole.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 100 ml teplej vody Pridané do
  • 12 droždia Pridané do
  • 150 ml mlieka Pridané do
  • 112 čl soľ Pridané do
  • 2 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 Úplný vajce na potretie Pridané do
  • 2 pl sušených hrozienok Pridané do
  • 1 dcl rum Pridané do
  • 150 g hrudkovitého tvarohu Pridané do
  • 80 ml rastlinného oleja Pridané do
  • 1 bal vanilkového cukru Pridané do
  • 12 citrónová kôra Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Do misy si dáme múku. V strede múky spravíme dierku, do ktorej nasypeme droždie, cukor a pridáme teplú vodu. Necháme postáť aby sa droždie aktivovalo.

2. Krok

Potom pridáme mlieko, soľ, olej a začneme vypracovávať cesto. Hrozienka si namočíme nachvíľku do rumu.

3. Krok

Teraz do cesta pridáme žĺtok, tvaroh, vanilkový cukor a precedené hrozienka. Cesto vypracujeme, tak aby bolo vláčne. Prikryjeme ho a necháme ho kysnúť aspoň 1 hodinu.

4. Krok

Vykysnuté cesto preložíme do bábovkovej formy, ktorú sme dôkladne vytreli a vysypali. Potrieme ju vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov asi na 45 minút.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Veľkonočná paska s tvarohom

Tradičný veľkonočný koláč, Paska s tvarohom, ktorý by určite nemal chýbať na veľkonočnom stole.

120
Minút
8
Počet porcií
Postup
1. Krok

Do misy si dáme múku. V strede múky spravíme dierku, do ktorej nasypeme droždie, cukor a pridáme teplú vodu. Necháme postáť aby sa droždie aktivovalo.

2. Krok

Potom pridáme mlieko, soľ, olej a začneme vypracovávať cesto. Hrozienka si namočíme nachvíľku do rumu.

3. Krok

Teraz do cesta pridáme žĺtok, tvaroh, vanilkový cukor a precedené hrozienka. Cesto vypracujeme, tak aby bolo vláčne. Prikryjeme ho a necháme ho kysnúť aspoň 1 hodinu.

4. Krok

Vykysnuté cesto preložíme do bábovkovej formy, ktorú sme dôkladne vytreli a vysypali. Potrieme ju vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov asi na 45 minút.

Ingrediencie
500 g
hladká múka
100 ml
teplej vody
12
droždia
150 ml
mlieka
112 čl
soľ
2 pl
kryštálový cukor
1
žĺtok
1 Úplný
vajce na potretie
2 pl
sušených hrozienok
1 dcl
rum
150 g
hrudkovitého tvarohu
80 ml
rastlinného oleja
1 bal
vanilkového cukru
12
citrónová kôra