REKLAMA

Zdroj: Freepik

Vianočné základné ľadové cukrové cookies

Vychutnajte si proces tvorby a zdobenia, ako aj úžasnú sladkosť týchto ľadových cukrových sušienok.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Na sušienky:

  • 234 poháre múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 12 čajová lyžička prášok do pečiva Pridané do
  • 1 pohár zmäknuté maslo Pridané do
  • 112 poháre Biely cukor Pridané do
  • 1 veľké vajce Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • 12 čajová lyžička mandľového extraktu Pridané do

Na polevu:

  • 2 poháre práškový cukor Pridané do
  • 6 lyžičky mlieko Pridané do
  • 4 lyžičky ľahký kukuričný sirup Pridané do
  • 12 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • V prípade potreby potravinárske farbivo Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Najprv v malej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Odstavte.

2. Krok

Vo väčšej miske vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom do hladka asi 5 minút. Je veľmi dôležité nešetriť časom, pretože tento proces zabezpečí nadýchanejšie a jemnejšie sušienky.

3. Krok

Vmiešajte vajce a potom vanilkový a mandľový extrakt. Pomaly primiešavajte suché prísady, kým sa nezapracujú. Nepreháňajte to s miešaním, inak by mohli byť sušienky tvrdé.

4. Krok

Cesto prikryte a nechajte ho v chlade aspoň 1 hodinu, prípadne cez noc. Osobne sa mi zdá, že dlhšie chladenie prináša najlepšie výsledky.

REKLAMA
5. Krok

Keď je cesto vychladnuté, predhrejte rúru na 375 stupňov F (190 stupňov C). Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku 1/4 až 1/2 palca. Vykrajujte tvary pomocou ľubovoľného vykrajovača na sušienky, čo je zábavná činnosť, pri ktorej by vám mohli pomôcť deti.

6. Krok

Sušienky poukladajte na nevymastené plechy s 1 palcom od seba a pečte 8 až 10 minút alebo do zlatista. Nechajte ich vychladnúť na mriežkach.

7. Krok

Kým sušienky chladnú, môžete začať s výrobou polevy. V malej miske zmiešajte práškový cukor, mlieko, kukuričný sirup a vanilkový extrakt do hladka. Ak používate potravinárske farby, rozdeľte polevu do samostatných misiek a zmiešajte farby.

8. Krok

Keď sušienky úplne vychladnú, ozdobte ich polevou pomocou štetca na polevu a nechajte ich stuhnúť. Ak nemáte štetec na polevu, môžete použiť aj malú lyžičku.

REKLAMA
9. Krok

Nakoniec sušienky uložte do vzduchotesnej nádoby, aby zostali čerstvé.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Tammers

Vianočné základné ľadové cukrové cookies

Vychutnajte si proces tvorby a zdobenia, ako aj úžasnú sladkosť týchto ľadových cukrových sušienok.

180
Minút
24
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv v malej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Odstavte.

2. Krok

Vo väčšej miske vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom do hladka asi 5 minút. Je veľmi dôležité nešetriť časom, pretože tento proces zabezpečí nadýchanejšie a jemnejšie sušienky.

3. Krok

Vmiešajte vajce a potom vanilkový a mandľový extrakt. Pomaly primiešavajte suché prísady, kým sa nezapracujú. Nepreháňajte to s miešaním, inak by mohli byť sušienky tvrdé.

4. Krok

Cesto prikryte a nechajte ho v chlade aspoň 1 hodinu, prípadne cez noc. Osobne sa mi zdá, že dlhšie chladenie prináša najlepšie výsledky.

5. Krok

Keď je cesto vychladnuté, predhrejte rúru na 375 stupňov F (190 stupňov C). Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku 1/4 až 1/2 palca. Vykrajujte tvary pomocou ľubovoľného vykrajovača na sušienky, čo je zábavná činnosť, pri ktorej by vám mohli pomôcť deti.

6. Krok

Sušienky poukladajte na nevymastené plechy s 1 palcom od seba a pečte 8 až 10 minút alebo do zlatista. Nechajte ich vychladnúť na mriežkach.

7. Krok

Kým sušienky chladnú, môžete začať s výrobou polevy. V malej miske zmiešajte práškový cukor, mlieko, kukuričný sirup a vanilkový extrakt do hladka. Ak používate potravinárske farby, rozdeľte polevu do samostatných misiek a zmiešajte farby.

8. Krok

Keď sušienky úplne vychladnú, ozdobte ich polevou pomocou štetca na polevu a nechajte ich stuhnúť. Ak nemáte štetec na polevu, môžete použiť aj malú lyžičku.

9. Krok

Nakoniec sušienky uložte do vzduchotesnej nádoby, aby zostali čerstvé.

Ingrediencie
Na sušienky:
234 poháre
múka
1 čajová lyžička
kypriaci prášok
12 čajová lyžička
prášok do pečiva
1 pohár
zmäknuté maslo
112 poháre
Biely cukor
1
veľké vajce
1 čajová lyžička
vanilkový extrakt
12 čajová lyžička
mandľového extraktu
Na polevu:
2 poháre
práškový cukor
6 lyžičky
mlieko
4 lyžičky
ľahký kukuričný sirup
12 čajová lyžička
vanilkový extrakt
V prípade potreby potravinárske farbivo