REKLAMA

Zdroj: FB- A. Valentovej prima nápady z internetu

Vynikajúci domáci trdelník

Recept na vynikajúci domáci trdelník

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 3 Lyžice práškového cukru Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 1 droždia Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • olej Pridané do
  • škoricový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások. Do teplého mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.

2. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak, aby sa prekrývali. Valček obaľte celý alobalom.

3. Krok

Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v škoricovom cukre.

4. Krok

Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista.

REKLAMA
5. Krok

Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka a ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Adri1017

Vynikajúci domáci trdelník

Recept na vynikajúci domáci trdelník

50
Minút
2
Počet porcií
Postup
1. Krok

Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások. Do teplého mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.

2. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak, aby sa prekrývali. Valček obaľte celý alobalom.

3. Krok

Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v škoricovom cukre.

4. Krok

Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista.

5. Krok

Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka a ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.

Ingrediencie
500 g
polohrubá múka
80 g
maslo
2
vajce
3 Lyžice
práškového cukru
250 ml
mlieka
1
droždia
Štipka
soľ
olej
škoricový cukor