REKLAMA

Zdroj: phbcz from Getty Images

Vyprážané rybacie podkovičky

Tradičné vianočné vyprážané rybacie podkovičky, ktoré pripravujeme z kapra.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g rybacie podkovičky Pridané do
  • 100 g hladká múka Pridané do
  • 2 kus vajíčka Pridané do
  • 150 g strúhanka Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Rybacie podkovičky očistíme a osolíme z oboch strán. Ja zvyknem nechávať ryby nasoliť aspoň 20 minút, aby sa soľ poriadne vpila do mäsa a ryby boli tak chutnejšie.

2. Krok

Hladkú múku, vajíčka a strúhanku dáme do troch samostatných tanierov. Vajíčka rozšľaháme a pripravíme si tak panvicu pokrytú olejom.

3. Krok

Každú rybiu podkovu obalíme najprv v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke.

4. Krok

Na panvici s olejom vyprážame rybie podkovičky z obidvoch strán dozlatista.

5. Krok

Osmažené rybie podkovičky servírujeme s čerstvým citrónom a zemiakovým šalátom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov