REKLAMA

Zdroj: phbcz from Getty Images

Vyprážané rybacie podkovičky

Tradičné vianočné vyprážané rybacie podkovičky, ktoré pripravujeme z kapra.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g rybacie podkovičky Pridané do
  • 100 g hladká múka Pridané do
  • 2 kus vajíčka Pridané do
  • 150 g strúhanka Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Rybacie podkovičky očistíme a osolíme z oboch strán. Ja zvyknem nechávať ryby nasoliť aspoň 20 minút, aby sa soľ poriadne vpila do mäsa a ryby boli tak chutnejšie.

2. Krok

Hladkú múku, vajíčka a strúhanku dáme do troch samostatných tanierov. Vajíčka rozšľaháme a pripravíme si tak panvicu pokrytú olejom.

3. Krok

Každú rybiu podkovu obalíme najprv v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke.

4. Krok

Na panvici s olejom vyprážame rybie podkovičky z obidvoch strán dozlatista.

REKLAMA
5. Krok

Osmažené rybie podkovičky servírujeme s čerstvým citrónom a zemiakovým šalátom.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4877 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4592 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Iwa

Vyprážané rybacie podkovičky

Tradičné vianočné vyprážané rybacie podkovičky, ktoré pripravujeme z kapra.

75
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Rybacie podkovičky očistíme a osolíme z oboch strán. Ja zvyknem nechávať ryby nasoliť aspoň 20 minút, aby sa soľ poriadne vpila do mäsa a ryby boli tak chutnejšie.

2. Krok

Hladkú múku, vajíčka a strúhanku dáme do troch samostatných tanierov. Vajíčka rozšľaháme a pripravíme si tak panvicu pokrytú olejom.

3. Krok

Každú rybiu podkovu obalíme najprv v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke.

4. Krok

Na panvici s olejom vyprážame rybie podkovičky z obidvoch strán dozlatista.

5. Krok

Osmažené rybie podkovičky servírujeme s čerstvým citrónom a zemiakovým šalátom.

Ingrediencie
800 g
rybacie podkovičky
100 g
hladká múka
2 kus
vajíčka
150 g
strúhanka
soľ a korenie podľa chuti
olej na vyprážanie