:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kOwf5xhZ36mQh0JeQsRh/eb235f02d51f2a3f15fded721d8d32.jpeg)
Zajac špikovaný slaninou
Ingrediencie
- 1 zajac
- slanina
- soľ mleté čierne korenie
- slnečnicový olej
- cesnak
- Cibuľa
- zemiaky
Najnovšie letáky
Postup
Umytého a osušeného zajaca rozporciujeme. Jednotlivé kúsky králika posolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom.
Zajaca preložíme do vymastenej zapekacej misy a prešpikujeme ho slaninou. Pridáme olúpanú, pokrájanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku.
Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
Nakoniec dáme dole alobal a zajaca necháme zapiecť.
Podávame s varenými zemiakmi alebo upečenými.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Zajac špikovaný slaninou
Umytého a osušeného zajaca rozporciujeme. Jednotlivé kúsky králika posolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom.
Zajaca preložíme do vymastenej zapekacej misy a prešpikujeme ho slaninou. Pridáme olúpanú, pokrájanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku.
Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
Nakoniec dáme dole alobal a zajaca necháme zapiecť.
Podávame s varenými zemiakmi alebo upečenými.
Ako sa ti tento recept podaril?