Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature
Zapekaná aljašská treska
Recept na chutnú zapekanú aljašskú tresku, ktorú si jednoducho pripravíte na obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 4 Kúsky aljašská treska
- 2 Kúsky Cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- 1 kus citrón
- 100 g maslo
- 1 čajová lyžička sušená bazalka
- 1 čajová lyžička sušený oregáno
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte tresku tým, že ju opláchnete pod studenou vodou a potom ju osušíte papierovým uterákom.
Na panvici na stredne vysokom teple rozpustite maslo. Pridajte nakrájanú cibuḷu a cesnak a opražte ich dozlatista.
Do panvice pridajte sušenú bazalku a oregano. Potom pridajte soľ a korenie a dobre premiešajte.
Do tejto zmesi položte kusy tresky a pokryte ich zmesou. Potom kusy tresky preložte do pekáča.
Zalejte tresku zmesou z panvice a potom ju pokvapkajte citrónovou šťavou.
Pečte vo vyhriatej rúre približne 20 minút, kým ryba nebude úplne hotová a zmes na vrchu sa neskorodí.
Hotovú tresku vyberte z rúry, nechajte ju chvíľu odpočívať a potom ju podávajte priamo z pekáča.