Zdroj: Canva
Zapekaná cuketa s mletým mäsom a zemiakmi
Recept na skvelú zapekanú cuketu s mletým mäsom a zemiakmi. Je to výborná zeleninovo - mäsová kombinácia.
Ingrediencie
- 2 ks cukety
- 500 g mletého mäsa
- 4 ks zemiaky
- 1 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g strúhaného syra
- 1 kl mletého koriandru
- 150 ml smotany na varenie
- olivový olej
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ich do osolenej vody a necháme variť asi 15 minút.
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Cuketu nakrájame na kolieska.
Na panvici si prehrejeme olivový olej a na ňom orestujeme cibuľu s cesnakom. Pridáme mleté mäso a osmažíme. Dochutíme ho soľou, korením a koriandrom.
Zapekaciu misy vymastíme a uložíme do nej prvú vrstvu cukety.
Na cuketu položíme zemiaky a potom mäso.
Poslednou vrstvou budú zas zemiaky, ktoré polejeme vajíčkami vymiešanými so smotanou. Do tejto smotanovej zmesi pridáme ešte postrúhaný syr.
Takto pripravenú cuketu s mletým mäsom zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov okolo 40 minút.