REKLAMA
Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Želatínový koláč s tvarohom
Recept na výborný želatínový koláč s tvarohom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto:
- 6 ks vajce
- 6 pl kryštálový cukor
- 6 pl polohrubá múka
- 2 pl kakao
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
- 100 ml olej
Tvarohová plnka:
- 500 g mäkký tvaroh
- 1 ks vanilkový cukor
- 8 pl práškový cukor
- 1 ks maslo
Želatína:
- 1 ks pomarančová šumienka
- 2 ks Zlatý klas
- 1 l voda
- 7 pl cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na prípravu cesta vyšľaháme vajíčka s cukrom a pomaly k ním prilievame olej. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom.
2. Krok
Cesto pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút.
3. Krok
Tvarohovú plnku pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny. Plnku natrieme na vychladnutý koláč.
4. Krok
V 500 ml vody rozmiešame cukor so šumienkou. Dáme to variť.
5. Krok
V druhej miske si rozmiešame Zlatý klas s 500 ml vody a prilejeme ho do vriaceho cukrového roztoku.
6. Krok
Počas neustáleho miešania čakáme, pokiaľ želatína zhustne.
7. Krok
Chvíľku ju necháme vychladnúť a potom ju vylejeme na tvarohovú plnku.
8. Krok
Koláč necháme stuhnúť na chladnom mieste.