REKLAMA

Zdroj: Canva

Želé koláč

Svieži želé koláč, ktorý si chuťovo môžete prispôsobiť svojim prefrenciám.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus:

  • 100 g hladká múka Pridané do
  • 30 g masla Pridané do
  • 100 g kryštálového cukru / trstinového Pridané do
  • 4 veľké vajcia Pridané do
  • 1 balík vanilkový cukor Pridané do

Želé:

  • 250 ml malinová šťava Pridané do
  • 2 Lyžice cukru Pridané do
  • 1 sáčok želatíny Pridané do
  • 60 g maliny Pridané do

Krém:

  • 500 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 balík vanilkový cukor Pridané do
  • 2 Lyžice práškového cukru Pridané do
  • 500 g mascarpone Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Vyšľahajte cukor s vajíčkami do peny, kým nezdvojnásobí objem. Do zmesi prilejte roztopené maslo izbovej teploty a opäť prešľahajte asi minútu. Múku zmiešajte s kypriacim práškom do pečiva a postupne po častiach primiešavajte k tekutej zmesi. Zmes nešľahajte, ale opatrne zapracujte sypké suroviny do tekutých.

2. Krok

Cesto vylejte do okrúhlej tortovej formy s priemerom 25cm a vystlanej papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Cesto je hotové, ak je pekne upečené do zlatista, prípadne otestujte zapichnutím drevenej špajdle do stredu korpusu.

3. Krok

Vezmite si hrniec a zmiešajte v ňom malinovú šťavu, cukor a želatínu rozrobenú v malom množstve studenej vody. Rozmiešajte, kým nevznikne hladká hmota. Prevarte podľa návodu, pridajte hrsť malín a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Vyšľahajte smotanu na šľahačku s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvlášť v miske len krátko prešľahajte mascarpone, ku ktorému primiešajte urobenú šľahačku. Do zmesi pridajte trošku malinovej šťavy pre farbu.

REKLAMA
5. Krok

Korpus prerežte pozdĺžne na 2 časti. Na upečený korpus navrstvite zmes šľahačky a mascarpone. Položte druhú vrstvu korpusu a navrstvite druhú polovicu plnky. Navrch nalejte želé s malinami. Koláč premiestnite do chladničky a nechajte ho stuhnúť aspoň hodinu, najlepšie však na celú noc.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Lucia_Priedhorska

Želé koláč

Svieži želé koláč, ktorý si chuťovo môžete prispôsobiť svojim prefrenciám.

120
Minút
12
Počet porcií
Postup
1. Krok

Vyšľahajte cukor s vajíčkami do peny, kým nezdvojnásobí objem. Do zmesi prilejte roztopené maslo izbovej teploty a opäť prešľahajte asi minútu. Múku zmiešajte s kypriacim práškom do pečiva a postupne po častiach primiešavajte k tekutej zmesi. Zmes nešľahajte, ale opatrne zapracujte sypké suroviny do tekutých.

2. Krok

Cesto vylejte do okrúhlej tortovej formy s priemerom 25cm a vystlanej papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Cesto je hotové, ak je pekne upečené do zlatista, prípadne otestujte zapichnutím drevenej špajdle do stredu korpusu.

3. Krok

Vezmite si hrniec a zmiešajte v ňom malinovú šťavu, cukor a želatínu rozrobenú v malom množstve studenej vody. Rozmiešajte, kým nevznikne hladká hmota. Prevarte podľa návodu, pridajte hrsť malín a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Vyšľahajte smotanu na šľahačku s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvlášť v miske len krátko prešľahajte mascarpone, ku ktorému primiešajte urobenú šľahačku. Do zmesi pridajte trošku malinovej šťavy pre farbu.

5. Krok

Korpus prerežte pozdĺžne na 2 časti. Na upečený korpus navrstvite zmes šľahačky a mascarpone. Položte druhú vrstvu korpusu a navrstvite druhú polovicu plnky. Navrch nalejte želé s malinami. Koláč premiestnite do chladničky a nechajte ho stuhnúť aspoň hodinu, najlepšie však na celú noc.

Ingrediencie
Korpus:
100 g
hladká múka
30 g
masla
100 g
kryštálového cukru / trstinového
4
veľké vajcia
1 balík
vanilkový cukor
Želé:
250 ml
malinová šťava
2 Lyžice
cukru
1 sáčok
želatíny
60 g
maliny
Krém:
500 ml
smotany na šľahanie
1 balík
vanilkový cukor
2 Lyžice
práškového cukru
500 g
mascarpone