REKLAMA
Žemľovka bez bieleho pečiva
Fantastická žemľovka bez extra príprav pre milovníkov zdravších maškŕt.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g ovsené vločky
- 250 g jemný tvaroh roztierateľný
- 3 jablká
- mletá škorica
- 3 pl Med
- 1 dcl mlieka
- 2 bielka
- Lyžice brezového cukru môžeš použiť aj klasický
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
Na spodok zapekacej misy nasyp vločky tak, aby pokryli celé dno. Na ne navrstvíme postrúhané jablká dochutené so škoricou a medom, na túto jablkovú vrstvu dáme vrstvu tvarohu osladeného medom. Znovu nasypem vločky, pridáme jablká a tvaroh. Ako posledná vrstva bude tenučká vrstva vločiek. Dáme zapiecť na 180°C na cca 20-25min. Z dvoch bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Dáme na žemľovku a necháme tiež zapiecť do hneda, cca 10min na 150°C. Necháme trošku vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.