REKLAMA

Bazové prosecco

Skvelé sezónne osvieženie na letný večer pri šume bubliniek

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 10 bazových kvetov Pridané do
  • 2 kus citrón Pridané do
  • 5 l prevarenej vody Pridané do
  • 45 g kryštálový cukor Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Podľa veľkosti nádoby (my sme použili 5l), si dáme prevariť dostatočné množstvo vody. Kým sa voda varí, do vypláchnutej nádoby naukladáme dobre premyté bazové kvety, citrón na kolieska zbavený vrchnej časti kôry a cukor.

2. Krok

Keď sa prevarená voda trochu schladí, jednoducho ňou zalejeme obsah nádoby a zamiešame. Zakryjeme vrchnákom, ale ak nemáte, kľudne aj igelitovým vreckom a gumičkou. 🙂

3. Krok

(Počet kvetov aj citrónov si každý môže regulovať podľa intenzity chuti, ktorú preferuje, my sme dali na 5 litrov 10 kvetov a dva celé citróny, cukru o niečo menej než je v recepte.)

4. Krok

Necháme oddychovať vo vnútri na slnečnom mieste 5-8 dní. Čím dlhšie necháte zmes pracovať, tým viac cukru sa spotrebuje, čiže bude nápoj - nazvime ho BAZECCO😍 o niečo menej sladký a o to silnejší v grádoch. 😈

REKLAMA
5. Krok

Následne scedíme cez hustejšie sitko a zlejeme do fliaš. Uchovávame v chladničke, alebo na chladnom mieste (aby to nepracovalo ďalej a nerachli vám🙊).

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Komentáre (1)

patrik_v_kuchyni 14. 6. 2021

Toto teraz cez leto musím skúsiť a určite to bude super.

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image TASTElist

Bazové prosecco

Skvelé sezónne osvieženie na letný večer pri šume bubliniek

30
Minút
5
Počet porcií
Postup
1. Krok

Podľa veľkosti nádoby (my sme použili 5l), si dáme prevariť dostatočné množstvo vody. Kým sa voda varí, do vypláchnutej nádoby naukladáme dobre premyté bazové kvety, citrón na kolieska zbavený vrchnej časti kôry a cukor.

2. Krok

Keď sa prevarená voda trochu schladí, jednoducho ňou zalejeme obsah nádoby a zamiešame. Zakryjeme vrchnákom, ale ak nemáte, kľudne aj igelitovým vreckom a gumičkou. 🙂

3. Krok

(Počet kvetov aj citrónov si každý môže regulovať podľa intenzity chuti, ktorú preferuje, my sme dali na 5 litrov 10 kvetov a dva celé citróny, cukru o niečo menej než je v recepte.)

4. Krok

Necháme oddychovať vo vnútri na slnečnom mieste 5-8 dní. Čím dlhšie necháte zmes pracovať, tým viac cukru sa spotrebuje, čiže bude nápoj - nazvime ho BAZECCO😍 o niečo menej sladký a o to silnejší v grádoch. 😈

5. Krok

Následne scedíme cez hustejšie sitko a zlejeme do fliaš. Uchovávame v chladničke, alebo na chladnom mieste (aby to nepracovalo ďalej a nerachli vám🙊).

Ingrediencie
10
bazových kvetov
2 kus
citrón
5 l
prevarenej vody
45 g
kryštálový cukor