Bazové prosecco
Skvelé sezónne osvieženie na letný večer pri šume bubliniek
Ingrediencie
- 10 bazových kvetov
- 2 kus citrón
- 5 l prevarenej vody
- 45 g kryštálový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Podľa veľkosti nádoby (my sme použili 5l), si dáme prevariť dostatočné množstvo vody. Kým sa voda varí, do vypláchnutej nádoby naukladáme dobre premyté bazové kvety, citrón na kolieska zbavený vrchnej časti kôry a cukor.
Keď sa prevarená voda trochu schladí, jednoducho ňou zalejeme obsah nádoby a zamiešame. Zakryjeme vrchnákom, ale ak nemáte, kľudne aj igelitovým vreckom a gumičkou. 🙂
(Počet kvetov aj citrónov si každý môže regulovať podľa intenzity chuti, ktorú preferuje, my sme dali na 5 litrov 10 kvetov a dva celé citróny, cukru o niečo menej než je v recepte.)
Necháme oddychovať vo vnútri na slnečnom mieste 5-8 dní. Čím dlhšie necháte zmes pracovať, tým viac cukru sa spotrebuje, čiže bude nápoj - nazvime ho BAZECCO😍 o niečo menej sladký a o to silnejší v grádoch. 😈
Následne scedíme cez hustejšie sitko a zlejeme do fliaš. Uchovávame v chladničke, alebo na chladnom mieste (aby to nepracovalo ďalej a nerachli vám🙊).
Toto teraz cez leto musím skúsiť a určite to bude super.