REKLAMA
Bezlepkový koláč s jahodami

Bezlepkový koláč s jahodami

Koláč na víkend alebo aj na oslavu? Toto je skvelý zákusok, pekný aj na pohľad. Navyše pomerne fit recept

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Kakaový korpus

  • 80 g BB čokoládový puding albo puding bez lepku Pridané do
  • 40 g kakao Pridané do
  • 60 g trstinový cukor Pridané do
  • 12 balíčka kypriaci prášok Pridané do
  • 70 ml mlieko Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do

Jahodová pena

  • 400 g jahoda Pridané do
  • 1 bal vanilínový cukor Pridané do
  • 1 pl Med Pridané do
  • 1 bal želatína jemne mletá Pridané do
  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do

Poleva

  • 100 g jahody Pridané do
  • 15 g kakao Pridané do
  • 1 pl Med Pridané do
  • 1 pl kokosový olej Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Príprava korpusu: Žĺtky zmiešame metličkou s olejom a mliekom. Primiešame cukor a zvyšné suché ingrediencie.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do kakaovej zmesi. Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

3. Krok

Príprava jahodovej peny: Jahody spolu s cukrom a medom rozmixujeme ponorným mixérom.

4. Krok

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale – obsah sáčku vysypeme do misky a zmiešame s 4 lyžicami vody. Necháme cca 10 minút naboptnať. Následne želatínu zahrejeme a rozpustíme do hladka. Pridáme 2 lyžice jahodovej zmesi, premiešame a vlejeme k zvyšným jahodám. Premiešame.

REKLAMA
5. Krok

Smotanu vyšľaháme do tuha. Primiešame k nej jahodovú zmes. Vzniknutú jahodovú penu navrstvíme na upečený a mierne vychladnutý korpus. Odložíme na pár minút do chladničky.

6. Krok

Príprava polevy: Jahody rozmixujeme ponorným mixérom (ja som nemixovala úplne do hladka, ostali mi aj menšie kúsky). Pridáme kakao, med a olej. Premiešame a nanesieme na jahodovú penu.

7. Krok

Pripravený koláč odložíme stuhnúť do chladničky, ideálne cez noc. Pred podávaním už len ozdobíme 😊

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov
Recipe author image in_inthekitchen

Bezlepkový koláč s jahodami

Koláč na víkend alebo aj na oslavu? Toto je skvelý zákusok, pekný aj na pohľad. Navyše pomerne fit recept

40
Minút
12
Počet porcií
Postup
1. Krok

Príprava korpusu: Žĺtky zmiešame metličkou s olejom a mliekom. Primiešame cukor a zvyšné suché ingrediencie.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do kakaovej zmesi. Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

3. Krok

Príprava jahodovej peny: Jahody spolu s cukrom a medom rozmixujeme ponorným mixérom.

4. Krok

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale – obsah sáčku vysypeme do misky a zmiešame s 4 lyžicami vody. Necháme cca 10 minút naboptnať. Následne želatínu zahrejeme a rozpustíme do hladka. Pridáme 2 lyžice jahodovej zmesi, premiešame a vlejeme k zvyšným jahodám. Premiešame.

5. Krok

Smotanu vyšľaháme do tuha. Primiešame k nej jahodovú zmes. Vzniknutú jahodovú penu navrstvíme na upečený a mierne vychladnutý korpus. Odložíme na pár minút do chladničky.

6. Krok

Príprava polevy: Jahody rozmixujeme ponorným mixérom (ja som nemixovala úplne do hladka, ostali mi aj menšie kúsky). Pridáme kakao, med a olej. Premiešame a nanesieme na jahodovú penu.

7. Krok

Pripravený koláč odložíme stuhnúť do chladničky, ideálne cez noc. Pred podávaním už len ozdobíme 😊

Ingrediencie
Kakaový korpus
80 g
BB čokoládový puding albo puding bez lepku
40 g
kakao
60 g
trstinový cukor
12 balíčka
kypriaci prášok
70 ml
mlieko
50 ml
olej
Jahodová pena
400 g
jahoda
1 bal
vanilínový cukor
1 pl
Med
1 bal
želatína jemne mletá
250 ml
smotana na šľahanie
Poleva
100 g
jahody
15 g
kakao
1 pl
Med
1 pl
kokosový olej