REKLAMA
Zdroj: Dar19030 from Canva
Bravčová panenka s prosciuttom
Recept na výbornú bravčovú panenku obalenú v prosciutte.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks bravčové panenky
- 4 plátky prosciutta
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- 150 g masla
- 2 vetvičky rozmarínu
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Umyjeme bravčové panenky a osušíme ich. Každú panenku potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
2. Krok
Každú panenku zabaľte do plátka prosciutta. Ako základ môžete použiť kúsok masla a rozmarínu. Zabaľte a pevne zviažte.
3. Krok
Predhrejeme si rúru na 180 °C.
4. Krok
Panenky opečieme na panvici s 2 PL oleja a posypeme strúčikmi cesnaku a vetvičkami rozmarínu. Potom ich preložíme do rúry a necháme piecť asi 12 minút.
5. Krok
Po uplynutí času panenku vyberieme z rúry a necháme ju odpočívať aspoň 5 minút.
6. Krok
Potom môžeme bravčovú panenku s prosciuttom nakrájať a podávať.