REKLAMA
Bravčové soté s ananásom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 600 g bravčové stehno
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 2 kus paprika
- 3 kus jarná cibuľa
- 300 g ananás
- 300 ml voda
- 2 polievková lyžica paradajkový pretlak
- 10 g kukuričná múka
- čerstvé listy koriandru
- soľ a korenie
- basmati ryža
- 1⁄2 slepačieho bujónu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Bravčové mäso nakrájame na 3-4 cm kúsky. V hrnci rozpálime olivový olej a kúsky mäsa na ňom opekáme asi 7 minút.
2. Krok
Cibuľu a papriku nakrájame na malé kúsky, ktoré pridáme do hrnca k mäsu. Po 5 minútach do zmesi pridáme zaváraný alebo čerstvý ananás nakrájaný na kocky, vodu, slepačí bujón, paradajkový pretlak, soľ a korenie. Varíme približne 30 minút.
3. Krok
Pred koncom varenia do zmesi vlejeme kukuričnú múku rozmiešanú v troche vody.
4. Krok
Bravčové soté servírujeme s basmati ryžou dozdobené čerstvými listami koriandru.