REKLAMA

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 200 g bryndza Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 1 zväzok mladá cibuľka Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

2. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

3. Krok

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

4. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.

REKLAMA
5. Krok

Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).

6. Krok

SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

7. Krok

"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Cooking_with_Moni

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

45
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

2. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

3. Krok

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

4. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.

5. Krok

Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).

6. Krok

SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

7. Krok

"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."

Ingrediencie
500 g
zemiak
250 g
múka
1 kus
vajce
150 g
slanina
1 čl
soľ
200 g
bryndza
200 g
kyslá smotana
1 zväzok
mladá cibuľka