REKLAMA

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 200 g bryndza Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 1 zväzok mladá cibuľka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

2. Krok

V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

3. Krok

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

4. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.

5. Krok

Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).

6. Krok

SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

7. Krok

"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov