Bryndzové halušky
Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.
Ingrediencie
- 500 g zemiak
- 250 g múka
- 1 kus vajce
- 150 g slanina
- 1 čl soľ
- 200 g bryndza
- 200 g kyslá smotana
- 1 zväzok mladá cibuľka
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.
V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.
Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.
Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v trúbe.
Nakoniec si nakrájame mladú cibuľku (zelenú časť).
SERVÍROVANIE: Bryndzové halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
"Tradičné slovenské jedlo, ktorým nepohŕdne ani cudzinec."