REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nMJvVeQi1y9cCCwu6z5G/62b36f537ed3afc4ac99266efcf1b8.jpeg)
Slivkové pirohy so škoricovou posýpkou
Chutné jedlo, ktoré zasýti
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg polohrubej múky
- 2 dl vlažnej vody
- Štipka soli
- 1 kg uvarených zemiakov
- slivkový džem
- 2 lyžičky škorice
- 3 Lyžice rozpusteného masla
- 2 Lyžice práškového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Cesto si pripravte z múky, uvarených zemiakov, vajíčok, soli a vody. Musíte s ním dlhšie pracovať, aby bolo kompaktné a nelepilo sa.
2. Krok
Následne ho vyvaľkajte, vezmite si nejaký hrnček alebo pohárik, vykrajujte kolieska. Tie naplňte džemom, potom preložte a kraje cesta spolu zlepte rukami. Poriadne zatlačte, aby sa vám nerozpadli a nerozvarili.
3. Krok
Nechajte zovrieť vodu a pirohy do nej nahádžte. Postupujte po fázach, aby sa vám navzájom nepolepili.
4. Krok
Keď vyplávajú, nechajte ich ešte desať minút povariť. Teplé posypte škoricou, práškovým cukrom a prelejte maslom.