REKLAMA

Slivkové pirohy so škoricovou posýpkou

Chutné jedlo, ktoré zasýti

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg polohrubej múky Pridané do
  • 2 dl vlažnej vody Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 1 kg uvarených zemiakov Pridané do
  • slivkový džem Pridané do
  • 2 lyžičky škorice Pridané do
  • 3 Lyžice rozpusteného masla Pridané do
  • 2 Lyžice práškového cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Cesto si pripravte z múky, uvarených zemiakov, vajíčok, soli a vody. Musíte s ním dlhšie pracovať, aby bolo kompaktné a nelepilo sa.

2. Krok

Následne ho vyvaľkajte, vezmite si nejaký hrnček alebo pohárik, vykrajujte kolieska. Tie naplňte džemom, potom preložte a kraje cesta spolu zlepte rukami. Poriadne zatlačte, aby sa vám nerozpadli a nerozvarili.

3. Krok

Nechajte zovrieť vodu a pirohy do nej nahádžte. Postupujte po fázach, aby sa vám navzájom nepolepili.

4. Krok

Keď vyplávajú, nechajte ich ešte desať minút povariť. Teplé posypte škoricou, práškovým cukrom a prelejte maslom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov