REKLAMA

Bryndzové pirohy

Keď som ich raz doma skúšala pripraviť, nedopadlo to úplne najlepšie. Ale dala som im druhú šancu a teda poviem vám, že lepšie rozhodnutie som urobiť nemohla 🙂 Pôvodný recept som si prispôsobila a dopadlo to vynikajúco!

REKLAMA
Nezameniteľná bryndza má svoju sezónu! Recepty na chutné jedlá s bryndzou

Recept nájdeš v tomto článku

Nezameniteľná bryndza má svoju sezónu! Recepty na chutné jedlá s bryndzou

Ingrediencie

porcií
30
  • 500 g celozrnná špaldová múka Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • 100 ml voda Pridané do
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 125 g bryndza Pridané do
  • 2 polievková lyžica syr cottage cheese Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäknú. Popučíme ich na jemnú kašu a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

V miske alebo na pracovnú dosku dáme múku, v ktorej urobíme jamku a pridáme časť zemiakov (asi 2-3 kopcovité lyžice) a vajíčko.

3. Krok

Cesto vymiesime, pridávame vodu podľa hustoty a nezabudneme pridať aj štipku soli.

4. Krok

Keď je cesto hladké a vymiesené rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske.

REKLAMA
5. Krok

Pohárom vykrojíme kolieska a do každého z nich dáme bryndzovú náplň, ktorú sme pripravili zmiešaním zvyšných zemiakov, bryndze a ricotty (môžete pridať aj pažítku alebo nasekanú vňať jarnej cibuľky).

6. Krok

Naplnené kolieska preložíme na polovicu tak, aby sme pri prekladaní nestlačili stred s náplňou a okraje k sebe pritlačíme (mne sa osvedčilo popritláčať vidličkou a spoj ešte raz orezať pomocou pohára, ktorým sa vykrajovali kolieska z cesta).

7. Krok

Takto pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

8. Krok

Podávame s opečenou slaninkou, cibuľou a kyslou smotanou alebo ricottou.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image TASTElist

Bryndzové pirohy

Keď som ich raz doma skúšala pripraviť, nedopadlo to úplne najlepšie. Ale dala som im druhú šancu a teda poviem vám, že lepšie rozhodnutie som urobiť nemohla 🙂 Pôvodný recept som si prispôsobila a dopadlo to vynikajúco!

120
Minút
30
Počet porcií
Postup
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäknú. Popučíme ich na jemnú kašu a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

V miske alebo na pracovnú dosku dáme múku, v ktorej urobíme jamku a pridáme časť zemiakov (asi 2-3 kopcovité lyžice) a vajíčko.

3. Krok

Cesto vymiesime, pridávame vodu podľa hustoty a nezabudneme pridať aj štipku soli.

4. Krok

Keď je cesto hladké a vymiesené rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske.

5. Krok

Pohárom vykrojíme kolieska a do každého z nich dáme bryndzovú náplň, ktorú sme pripravili zmiešaním zvyšných zemiakov, bryndze a ricotty (môžete pridať aj pažítku alebo nasekanú vňať jarnej cibuľky).

6. Krok

Naplnené kolieska preložíme na polovicu tak, aby sme pri prekladaní nestlačili stred s náplňou a okraje k sebe pritlačíme (mne sa osvedčilo popritláčať vidličkou a spoj ešte raz orezať pomocou pohára, ktorým sa vykrajovali kolieska z cesta).

7. Krok

Takto pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

8. Krok

Podávame s opečenou slaninkou, cibuľou a kyslou smotanou alebo ricottou.

Ingrediencie
500 g
celozrnná špaldová múka
2 kus
vajce
100 ml
voda
500 g
zemiak
125 g
bryndza
2 polievková lyžica
syr cottage cheese