:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/My5sXyR6vOmlUkQ9gA1E/fe564567a97a0b5c419bd0a90f54a4.jpeg)
Bulgur Pilav
Ingrediencie
Suroviny
- 3 dl bulgur
- 6 dl voda
- 3 ks čerstvá paprika
- 1 zemiak
- 1 Cibuľa
- 50 g maslo
- 1 pl paprika červená mletá
- trochu oleja
- soľ
Dresing
- podľa chuti jogurt biely
- podľa chuti cesnak
- soľ
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Ako prvé si pripravíme všetko potrebné. Papriku pokrájame na menšie kúsky, zemiaky na menšie kocky a cibuľu na drobno. Odmeriame 3 dl bulguru a 6 dl vody.
Na oleji chvíľu posmažíme cibuľu aj s pokrájanou paprikou. Následne pridáme mletú papriku, necháme spolu chvíľku poškvrčať. Pridáme bulgur, necháme znova chvíľu poškvrčať a pridáme zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme podľa potreby, na vrch naukladáme kúsky masla, zakryjeme a necháme na strednom ohni variť cca 12 minút. Vlastne varíme dovtedy, kým bulgur nevsiakne cca 80 % vody. Počas varenia sa bulgur nikdy nemieša, len sa obsah popohýna pomykaním hrnca.
Ked bulgur popil želanú tekutinu, odstavíme ho bokom a necháme ešte zo 15-20 minut dôjsť. Za ten čas si podľa chuti zmiešame biely jogurt s nastrúhaným cesnakom a so soľou. S týmto dresingom je pilav fantasticky chutný.
Pilav je úžasne chutný a veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Hodí sa na obed aj na večeru, aj ako príloha, ale aj ako samotné jedlo🙂 Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Bulgur Pilav
Ako prvé si pripravíme všetko potrebné. Papriku pokrájame na menšie kúsky, zemiaky na menšie kocky a cibuľu na drobno. Odmeriame 3 dl bulguru a 6 dl vody.
Na oleji chvíľu posmažíme cibuľu aj s pokrájanou paprikou. Následne pridáme mletú papriku, necháme spolu chvíľku poškvrčať. Pridáme bulgur, necháme znova chvíľu poškvrčať a pridáme zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme podľa potreby, na vrch naukladáme kúsky masla, zakryjeme a necháme na strednom ohni variť cca 12 minút. Vlastne varíme dovtedy, kým bulgur nevsiakne cca 80 % vody. Počas varenia sa bulgur nikdy nemieša, len sa obsah popohýna pomykaním hrnca.
Ked bulgur popil želanú tekutinu, odstavíme ho bokom a necháme ešte zo 15-20 minut dôjsť. Za ten čas si podľa chuti zmiešame biely jogurt s nastrúhaným cesnakom a so soľou. S týmto dresingom je pilav fantasticky chutný.
Pilav je úžasne chutný a veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Hodí sa na obed aj na večeru, aj ako príloha, ale aj ako samotné jedlo🙂 Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Ako sa ti tento recept podaril?