REKLAMA
Bulgur Pilav

Bulgur Pilav

REKLAMA
Ako pripraviť bulgur a prečo by sme ho mali jesť? Zaujímavosti o bulgure na jednom mieste

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť bulgur a prečo by sme ho mali jesť? Zaujímavosti o bulgure na jednom mieste

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 3 dl bulgur Pridané do
  • 6 dl voda Pridané do
  • 3 ks čerstvá paprika Pridané do
  • 1 zemiak Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 pl paprika červená mletá Pridané do
  • trochu oleja Pridané do
  • soľ Pridané do

Dresing

  • podľa chuti jogurt biely Pridané do
  • podľa chuti cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Ako prvé si pripravíme všetko potrebné. Papriku pokrájame na menšie kúsky, zemiaky na menšie kocky a cibuľu na drobno. Odmeriame 3 dl bulguru a 6 dl vody.

2. Krok

Na oleji chvíľu posmažíme cibuľu aj s pokrájanou paprikou. Následne pridáme mletú papriku, necháme spolu chvíľku poškvrčať. Pridáme bulgur, necháme znova chvíľu poškvrčať a pridáme zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme podľa potreby, na vrch naukladáme kúsky masla, zakryjeme a necháme na strednom ohni variť cca 12 minút. Vlastne varíme dovtedy, kým bulgur nevsiakne cca 80 % vody. Počas varenia sa bulgur nikdy nemieša, len sa obsah popohýna pomykaním hrnca.

3. Krok

Ked bulgur popil želanú tekutinu, odstavíme ho bokom a necháme ešte zo 15-20 minut dôjsť. Za ten čas si podľa chuti zmiešame biely jogurt s nastrúhaným cesnakom a so soľou. S týmto dresingom je pilav fantasticky chutný.

4. Krok

Pilav je úžasne chutný a veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Hodí sa na obed aj na večeru, aj ako príloha, ale aj ako samotné jedlo🙂 Prajem dobrú chuť!

Bulgur Pilav - krok prípravy 1
REKLAMA
5. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Večera

4590 receptov

Veľkonočné

242 receptov

Torty

481 receptov
Recipe author image Cesminaz

Bulgur Pilav

15
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Ako prvé si pripravíme všetko potrebné. Papriku pokrájame na menšie kúsky, zemiaky na menšie kocky a cibuľu na drobno. Odmeriame 3 dl bulguru a 6 dl vody.

2. Krok

Na oleji chvíľu posmažíme cibuľu aj s pokrájanou paprikou. Následne pridáme mletú papriku, necháme spolu chvíľku poškvrčať. Pridáme bulgur, necháme znova chvíľu poškvrčať a pridáme zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme podľa potreby, na vrch naukladáme kúsky masla, zakryjeme a necháme na strednom ohni variť cca 12 minút. Vlastne varíme dovtedy, kým bulgur nevsiakne cca 80 % vody. Počas varenia sa bulgur nikdy nemieša, len sa obsah popohýna pomykaním hrnca.

3. Krok

Ked bulgur popil želanú tekutinu, odstavíme ho bokom a necháme ešte zo 15-20 minut dôjsť. Za ten čas si podľa chuti zmiešame biely jogurt s nastrúhaným cesnakom a so soľou. S týmto dresingom je pilav fantasticky chutný.

4. Krok

Pilav je úžasne chutný a veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Hodí sa na obed aj na večeru, aj ako príloha, ale aj ako samotné jedlo🙂 Prajem dobrú chuť!

5. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
Suroviny
3 dl
bulgur
6 dl
voda
3 ks
čerstvá paprika
1
zemiak
1
Cibuľa
50 g
maslo
1 pl
paprika červená mletá
trochu oleja
soľ
Dresing
podľa chuti
jogurt biely
podľa chuti
cesnak
soľ