REKLAMA
Čerešňová bublanina
Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Tradičná čerešňová bublanina je vhodná nielen na raňajky ale aj ako dezert počas dňa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 300 g čerešní
- 150 g hladká múka
- 1 ks vajce
- 120 ml mlieka
- 60 g cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 kl prášku do pečiva
- 1⁄2 kl Čajové Sódy bikarbóny
- 70 g masla
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na začiatok si pripravíte čerešne, dobre ich umyte a vykôstkujte.
2. Krok
V miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Pridajte vajce a mlieko a za stáleho miešania vytvorte hladké cesto.
3. Krok
Následne pridajte na tenké plátky nakrájané maslo a jemne premiešajte.
4. Krok
Vymastite malý pekáč a vlejte doňho cesto.
5. Krok
Na vrch poukladajte čerešne.
6. Krok
Pečte v rúre vyhriatej na 180°C po dobu 25 - 30 minút.