:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J6cAU7nd6aZnUUAj0r0I/64027814423212aa7cad0b3c956a44.jpeg)
Zdroj: nadianb from Canva
Cestoviny s kuracím mäsom a špenátom
Cestoviny s kuracím mäsom a špenátom predstavujú rýchly a zdravý obed vďaka obsahu bielkovín z mäsa a železa zo špenátu.
Ingrediencie
- 500 g cestovín
- 500 g kuracie prsia
- 250 g špenátu
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g strúhaného syra
- soľ a korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Začnite varením cestovín v osolenej vode podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájajte kuracie prsia na kúsky, osoľte a okoreňte ich.
Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po niekoľkých minútach pridajte kuracie kúsky a restujte ich.
Potom pridajte špenát do panvice (ak používate mrazený špenát, nechajte ho najprv rozmraziť a dobre odcediť vodu).
Keď sa špenát zmenší, prilejte smotanu na varenie a pridajte strúhaný syr.
Varte na stredné ohnisku, kým sa syr nerozpustí a omáčka nebude krémová. Nakoniec pridajte uvarené a odcedené cestoviny do panvice a všetko dobre premiešajte, aby boli cestoviny rovnomerne pokryté omáčkou.