Cheesecake s polevou z lesného ovocia
Jeden klasický cheesecake so sviežou ovocnou polevou
Ingrediencie
Korpus
- 130 g sušienok
- 70 g masla
Krém
- 250 g jemného tvarohu
- 500 g mascarpone
- 200 g kyslej smotany
- 2 ks vajcia
- 2 pl hladkej múky
- 100 g práškového cukru
Poleva
- 400 g mrazeného ovocia lesná zmes
- 2 pl zlatý klas rozmiešaný v troche vody
- 1 balenie vanilínový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Vysypeme na dno okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a utlačíme na dno. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 7-10minút.
Tvaroh, mascarpone a smotanu vyšľaháme. Pridáme vajíčka, múku a cukor a opäť premixujeme aby sa všetky ingrediencie spojili. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 50 minút. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberáme z rúry.
Na prípravu polevy dáme do hrnca ovocie, ktoré povaríme a následne rozmixujeme. Rozmixovanú zmes prepasírujeme cez sitko. Hladkú zmes dáme znovu do hrnca, pridáme zlatý klas rozmiešaný vo vode a varíme do zhustnutia. Polevu, nie horúcu, vylejeme na cheesecake. Polevu nepoužijeme celú, zvyšok môžete dať do uzatvárateľného pohárika a skladovať v chladničke. Cheesecake tiež odložíme do chladničky, ideálne na noc.