Cheesecake slaný karamel
Rychlý a chutný tvarohový dezert s polevou slaný karamel.
Ingrediencie
KORPUS (okrúhla forma 15 cm)
- 100 g maslové keksy
- 45 g maslo
TVAROHOVÁ VRSTVA
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g kyslá smotana
- 200 g creamcheese
- 5 pl práškový cukor
- 1 pl hladká múka
- 1 ks vajce
- 1 pl čoko nátierka
POLEVA SLANÝ KARAMEL
- 65 g kryštálový cukor
- 35 g maslo
- 50 ml smotana na šľahanie
- 1 kl soľ
Najnovšie letáky
Postup
KORPUS. Cesto rovnomerne vtlačíme na vymastenú formu a dáme piecť.140°C/10 min. Z formy môže počas pečenia vytekať maslo, tak to treba niečím podložiť. Môžeme si pripraviť tvarohovú vrstvu.
TVAROHOVÁ VRSTVA: Všetko spolu rozmiešame. Hotový krém vylejeme na upečený korpus a dáme znova piecť. 140°C/70 min. Po upečení necháme koláč ešte hodinu vo vypnutej zavretej rúre a potom pri pootvorenej rúre ho necháme vychladnúť. Naa vychladený koláč nalejeme karamelovú polevu.
POLEVA SLANÝ KARAMEL: V hrnci miešame cukor, až kým sa úplne neroztopí a nevznikne hnedá tekutina. Pridáme roztopené maslo. Potom opatrne vlejeme smotanu a chvíľu miešame. Pridáme trochu soli, premiešame. Necháme trochu vychladnúť. Ešte teplý tekutý karamel nakoniec vylejeme na koláč a dáme do chladničky na pár hodín. Ideálne cez noc.
Dobrú chuť. :)