Čierny koláčik s tvarohovým krémom
Jednoduchý koláč, ktorý vyzerá zaujímavo vďaka čiernemu kakau. Pripomína jedno veľké oreo. No narozdiel od neho, je nutričnejší s dávkou bielkovín.
Ingrediencie
Korpus
- 3 ks vajcia
- 50 ml voda
- 25 ml olej
- 40 g erythritol
- 20 g čierne kakao
- 20 g hladká špaldová múka
- 20 g čokoládový proteín
- 1⁄2 balenia prášok do pečiva
Krém
- 250 g tvaroh jemný použila som v papieri
- 200 g ricota
- 100 g nutlove crispie cookie zdravšia oreo nátierka
Poleva
- 30 g čokoláda
- 10 g čierne kakao
- 10 g čokoládový proteín
- 4 pl voda
Najnovšie letáky
Postup
Oddelíme si žĺtky a bielky. Bielky začneme šľahať. Postupne k nim pridáme cukor a šľaháme do tuha.
Žĺtky rozmiešame s vodou a olejom. Pridáme k bielkom a jemne vmiešame. Suché ingrediencie preosejeme do vajíčkovej zmesi a zmiešame.
Cesto vylejeme do okrúhlej formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
Po dopečení necháme vychladnúť a následne prerežeme pozdĺžne na 2 časti.
Na krém si roztopíme nátierku a všetky ingrediencie zmiešame. Krém nanesieme na spodnú časť korpusu. Časť krému si necháme aj na vrch. Prikryjeme druhou časťou korpusu a rozotrieme zvyšný krém.
Na polevu si roztopíme čokoládu. Kakao a proteín rozmiešame vo vode. Následne zmiešame s roztopenou čokoládou. Polevu rozotrieme na vrch koláča a odložíme stuhnúť do chladničky.