:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nKDEmcQm9suv2QiKV4zJ/8585130a315a3427a7dbcfedc15f2c.jpeg)
Jednoduchý chlieb z domácej pekárne
Upiecť si vlastný chlieb je sen mnohých gazdiniek a s domácou pekárňou je to jednoduché a rýchle. Tento recept je ideálny pre začiatočníkov.
Ingrediencie
- 350 ml vlažná voda
- 2 čl soľ
- 21⁄2 čl kmín
- 1 pl octu
- 1 čl kryštálový cukor
- 1 pl olej
- 150 g žitná chlebová múka
- 450 g chlebová múka pšeničná
- 24 g čerstvé droždie
Najnovšie letáky
Postup
Do pekárne pridajte všetky suroviny v tomto poradí: najprv tekutiny a soľ, potom múku a ostatné suroviny. Droždie rozmrvíte a zamiešate do múky Nastavte pekáreň na základný program Klasik, zvoľte veľkosť chleba 1000 g a nastavte strednú alebo tmavú kôrku. Spustite pekáreň. Pekáreň automaticky vypracuje cesto, nechá ho vykysnúť a následne upečie. Po upečení opatrne vyklopte chlieb na mriežku, vytiahnite háky a nechajte ho vychladnúť. Tento jednoduchý recept na domáci chlieb vás určite nadchne a isto si ho zamilujete.Chlebík je čerstvý, voňavý a vydrží aj viac dní ak ho nespapáte hneď :-) dobrú chuť !