REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím

Čokoládová torta s ovocím je dokonalá kombinácia lahodnej čokolády, krému z mascarpone a sviežeho ovocia.

REKLAMA
Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 200 g horkej čokolády Pridané do
  • 150 g masla Pridané do
  • 4 vajcia Pridané do
  • 150 g cukru Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • 12 lyžičky prášku do pečiva Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • Štipka soli Pridané do

Krém

  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 250 g čerstvých jahôd alebo iného ovocia podľa preferencie Pridané do
  • 4 pl práškového cukru Pridané do
  • 100 g čokoláda na varenie Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Rozpustite čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu. V miske vymiešajte vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli, až kým nevznikne hladká hmota.

2. Krok

Pridajte rozpustenú čokoládu a maslo do vaječnej zmesi a dôkladne premiešajte. Pridajte múku a prášok do pečiva a znovu premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do jednotnej hmoty.

3. Krok

Vymastite a vysypte formu na pečenie. Následne do nej nalejte pripravené cesto. Tortu pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 - 35 minút. Po upečení nechajte tortu vychladnúť na mriežke.

4. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľahajte spolu s mascarpone a 2 PL cukru do tuhého stavu. Rozpustite si čokoládu na varenie a nechajte ju vychladnúť. Po vychladnutí ju zmiešajte s krémom.

REKLAMA
5. Krok

Umyte jahody a nakrájajte ich na plátky. Posypte ich 2PL cukru a nechajte ich odležať aspoň 15 minút. Rozrežte vychladnutú tortu na polovicu. Na spodnú časť nanesite vrstvu čokoládového krému a navrch poukladajte polovicu jahôd.

6. Krok

Pokračujte vložením druhej polovice torty a opäť nanesením čokoládového krému a jahôd na vrch. Na záver tortu ozdobte a nechajte chvíľku stuhnúť.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4875 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4589 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím

Čokoládová torta s ovocím je dokonalá kombinácia lahodnej čokolády, krému z mascarpone a sviežeho ovocia.

120
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Rozpustite čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu. V miske vymiešajte vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli, až kým nevznikne hladká hmota.

2. Krok

Pridajte rozpustenú čokoládu a maslo do vaječnej zmesi a dôkladne premiešajte. Pridajte múku a prášok do pečiva a znovu premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do jednotnej hmoty.

3. Krok

Vymastite a vysypte formu na pečenie. Následne do nej nalejte pripravené cesto. Tortu pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 - 35 minút. Po upečení nechajte tortu vychladnúť na mriežke.

4. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľahajte spolu s mascarpone a 2 PL cukru do tuhého stavu. Rozpustite si čokoládu na varenie a nechajte ju vychladnúť. Po vychladnutí ju zmiešajte s krémom.

5. Krok

Umyte jahody a nakrájajte ich na plátky. Posypte ich 2PL cukru a nechajte ich odležať aspoň 15 minút. Rozrežte vychladnutú tortu na polovicu. Na spodnú časť nanesite vrstvu čokoládového krému a navrch poukladajte polovicu jahôd.

6. Krok

Pokračujte vložením druhej polovice torty a opäť nanesením čokoládového krému a jahôd na vrch. Na záver tortu ozdobte a nechajte chvíľku stuhnúť.

Ingrediencie
Cesto
200 g
horkej čokolády
150 g
masla
4
vajcia
150 g
cukru
150 g
hladká múka
12 lyžičky
prášku do pečiva
1
vanilkový cukor
Štipka
soli
Krém
200 ml
smotany na šľahanie
250 g
mascarpone
250 g
čerstvých jahôd alebo iného ovocia podľa preferencie
4 pl
práškového cukru
100 g
čokoláda na varenie