Zdroj: Pixabay
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím
Čokoládová torta s ovocím je dokonalá kombinácia lahodnej čokolády, krému z mascarpone a sviežeho ovocia.
Ingrediencie
Cesto
- 200 g horkej čokolády
- 150 g masla
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 150 g hladká múka
- 1⁄2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Štipka soli
Krém
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 250 g čerstvých jahôd alebo iného ovocia podľa preferencie
- 4 pl práškového cukru
- 100 g čokoláda na varenie
Najnovšie letáky
Postup
Rozpustite čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu. V miske vymiešajte vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli, až kým nevznikne hladká hmota.
Pridajte rozpustenú čokoládu a maslo do vaječnej zmesi a dôkladne premiešajte. Pridajte múku a prášok do pečiva a znovu premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do jednotnej hmoty.
Vymastite a vysypte formu na pečenie. Následne do nej nalejte pripravené cesto. Tortu pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 - 35 minút. Po upečení nechajte tortu vychladnúť na mriežke.
Smotanu na šľahanie vyšľahajte spolu s mascarpone a 2 PL cukru do tuhého stavu. Rozpustite si čokoládu na varenie a nechajte ju vychladnúť. Po vychladnutí ju zmiešajte s krémom.
Umyte jahody a nakrájajte ich na plátky. Posypte ich 2PL cukru a nechajte ich odležať aspoň 15 minút. Rozrežte vychladnutú tortu na polovicu. Na spodnú časť nanesite vrstvu čokoládového krému a navrch poukladajte polovicu jahôd.
Pokračujte vložením druhej polovice torty a opäť nanesením čokoládového krému a jahôd na vrch. Na záver tortu ozdobte a nechajte chvíľku stuhnúť.