REKLAMA

Cuketový perník

Máme sezónu, kedy sa rodiny a susedia medzi sebou ohadzujú cuketami, tekvicami, hokkaidami a inými druhmi zeleniny 😊 Ak vás už nebavia polievky a prívarky skúste extrémne vláčny čoko perník.

REKLAMA
Najchutnejšie recepty z cukety, ktoré si v lete pripravíte jednoducho a rýchlo

Recept nájdeš v tomto článku

Najchutnejšie recepty z cukety, ktoré si v lete pripravíte jednoducho a rýchlo

Ingrediencie

porcií
12

Potrebujeme

  • 350 g nastrúhaná cuketa Pridané do
  • 300 g špaldová múka Pridané do
  • 150 g cukor kryštál Pridané do
  • 2 ks vajíčko Pridané do
  • 150 ml olej môže byť aj kokosový Pridané do
  • 1 čl prášok do pečiva Pridané do
  • 1 čl sóda bikarbóna Pridané do
  • 1 čl perníkové korenie Pridané do
  • 50 ml mlieko Pridané do

Na ganache

  • 200 g čokoláda Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • mleté arašidy Pridané do

Na ozdobu

  • a Lyofilizované maliny mandľové lupienky Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.

Cuketu zmiešame s mokrými ingredienciami, do ktorých postupne pridávame tie suché. Poriadne zamiešame a dáme do plechu s papierom na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm a pečieme 35 minút pri 200 stupňoch. Po upečení a vychladnutí nanesieme ganache, ktorú pripravíme tak, že nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Po 3 minútach premiešame a pridáme podrvené arašidy.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4874 receptov

Nátierky

331 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4588 receptov

Torty

481 receptov

Dezert

3769 receptov

Kuracie mäso

787 receptov
Recipe author image navar_daco

Cuketový perník

Máme sezónu, kedy sa rodiny a susedia medzi sebou ohadzujú cuketami, tekvicami, hokkaidami a inými druhmi zeleniny 😊 Ak vás už nebavia polievky a prívarky skúste extrémne vláčny čoko perník.

60
Minút
12
Počet porcií
Postup

Cuketu zmiešame s mokrými ingredienciami, do ktorých postupne pridávame tie suché. Poriadne zamiešame a dáme do plechu s papierom na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm a pečieme 35 minút pri 200 stupňoch. Po upečení a vychladnutí nanesieme ganache, ktorú pripravíme tak, že nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Po 3 minútach premiešame a pridáme podrvené arašidy.

Ingrediencie
Potrebujeme
350 g
nastrúhaná cuketa
300 g
špaldová múka
150 g
cukor kryštál
2 ks
vajíčko
150 ml
olej môže byť aj kokosový
1 čl
prášok do pečiva
1 čl
sóda bikarbóna
1 čl
perníkové korenie
50 ml
mlieko
Na ganache
200 g
čokoláda
200 ml
smotana na šľahanie
mleté
arašidy
Na ozdobu
a
Lyofilizované maliny mandľové lupienky