REKLAMA
Cuketový perník
Máme sezónu, kedy sa rodiny a susedia medzi sebou ohadzujú cuketami, tekvicami, hokkaidami a inými druhmi zeleniny 😊 Ak vás už nebavia polievky a prívarky skúste extrémne vláčny čoko perník.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Potrebujeme
- 350 g nastrúhaná cuketa
- 300 g špaldová múka
- 150 g cukor kryštál
- 2 ks vajíčko
- 150 ml olej môže byť aj kokosový
- 1 čl prášok do pečiva
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1 čl perníkové korenie
- 50 ml mlieko
Na ganache
- 200 g čokoláda
- 200 ml smotana na šľahanie
- mleté arašidy
Na ozdobu
- a Lyofilizované maliny mandľové lupienky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
Cuketu zmiešame s mokrými ingredienciami, do ktorých postupne pridávame tie suché. Poriadne zamiešame a dáme do plechu s papierom na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm a pečieme 35 minút pri 200 stupňoch. Po upečení a vychladnutí nanesieme ganache, ktorú pripravíme tak, že nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Po 3 minútach premiešame a pridáme podrvené arašidy.