REKLAMA

Zdroj: drKokos via istockPhotos

Diviačí hrbet dusený

Sýte receptúra, perfektná pre slávnostné hody alebo nedeľný obed s rodinou. Diviačí hrbet je jemne dusený v rúre, až je mäkký a šťavnatý.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Chrbát diviaka

  • 112 kg Chrbát diviaka Pridané do
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 2 ČL soľ Pridané do
  • 1 ČL čierne korenie Pridané do

Omáčky

  • 2 PL maslo Pridané do
  • 1 Kus strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 Kus Cibuľa Pridané do
  • 500 ml červené víno Pridané do
  • 500 ml Divljačina Pridané do
  • 1 ČL rozmarín Pridané do
  • 1 ČL tymián Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Na prípravu diviakového chrbta predhrejte svoju rúru na 160°C. Chrbát diviaka natrite olivovým olejom, soľou a korením. Opečte ho na panvici na vysokom teple, až bude na všetkých stranách hnedý. Mäso položte do pekáča.

2. Krok

V rovnakej panvici rozpustite maslo. Pridajte cesnak a cibuľu a dusíte, kým nie sú mäkké. Pridajte červené víno a vysokou teplotou ho varte 5 minút, aby ste redukovali alkohol. Pridajte divoký fond, rozmarín a tymián a nechajte omáčku variť 10 minút.

3. Krok

Polievku nalejte na diviači chrbát. Zakryte pekáč a dajte ho na 2 hodiny do rúry, kým mäso nebude jemné. Pred podávaním nechajte mäso odpočívať 10 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov