:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zOAjc_kRAlKJRudrGvEi/e940c571d8c8d75ef15b61e5f7288f.jpeg)
Zdroj: Pixabay: zuzi99
Domáca autentická talianska pizza Margherita
Nič ma neuspokojí viac, ako keď vidím hostinu so žuvačkou, ale pevnou kôrkou naplnenou svetlou a štipľavou paradajkovou omáčkou, pokrytou uspokojivou vrstvou krémovej, roztopenej mozzarelly, posypanou bazalkou a pokvapkanou olivovým olejom.
Ingrediencie
- 21⁄4 poháre chlebová múka
- 11⁄2 čajová lyžička Aktívneho sušeného droždia
- 11⁄2 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 polievková lyžica Olivového oleja
- 1 pohár Teplej vody
- 1⁄2 pohár Paradajkovej omáčky
- 2 Veľké paradajky nakrájané na tenké plátky
- 21⁄2 poháre Rozdrobeného syra mozzarella
- 1 zväzok čerstvých listov bazalky
- Kvapka olivového oleja
- štipka morskej soli
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Začnite zmiešaním chlebovej múky, aktívneho sušeného droždia, soli a cukru vo veľkej miske. Tieto suché prísady dôkladne premiešajte a dbajte na rovnomerné rozmiešanie droždia - to je nevyhnutné na rovnomerné vykysnutie kôrky.
Postupne pridávajte teplú vodu a olivový olej a miešajte, kým nevznikne cesto. Je dôležité pridávať teplú vodu, nie horúcu alebo studenú, pretože tá správne aktivuje droždie.
Cesto hnetieme asi 10 minút, kým nie je hladké a vláčne. Vždy pamätajte na to, že hnetenie je kľúčovým krokom pri tvorbe lepku v ceste, ktorý dodá pizze klasickú žuvačkovú kôrku.
Vymiesené cesto vložte do vymastenej misy a prikryte ho utierkou. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi 2 hodiny.
Po vykysnutí cesta predhrejte rúru na najvyšší stupeň. Medzitým cesto vydlabte a vytvarujte z neho veľký kruh, aby bolo rovnomerne hrubé a získalo dokonalú kôrku.
Na cesto rovnomerne rozotrite paradajkovú omáčku a nechajte malý okraj pre kôrku. Na vrch rovnomerne rozložte plátky paradajok a rozdrobený syr mozzarella.
Teraz ho pečte v predhriatej rúre asi 12-15 minút alebo kým sa syr nerozpustí a kôrka nie je zlatistá. Kľúčové je načasovanie, preto po 10 minútach pozorne sledujte.
Vyberte z rúry a ihneď na vrch rozsypte lístky čerstvej bazalky. Na záver pokvapkajte olivovým olejom a posypte morskou soľou.
Vaša talianska pizza Margherita je pripravená na podávanie!
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Domáca autentická talianska pizza Margherita
Nič ma neuspokojí viac, ako keď vidím hostinu so žuvačkou, ale pevnou kôrkou naplnenou svetlou a štipľavou paradajkovou omáčkou, pokrytou uspokojivou vrstvou krémovej, roztopenej mozzarelly, posypanou bazalkou a pokvapkanou olivovým olejom.
Začnite zmiešaním chlebovej múky, aktívneho sušeného droždia, soli a cukru vo veľkej miske. Tieto suché prísady dôkladne premiešajte a dbajte na rovnomerné rozmiešanie droždia - to je nevyhnutné na rovnomerné vykysnutie kôrky.
Postupne pridávajte teplú vodu a olivový olej a miešajte, kým nevznikne cesto. Je dôležité pridávať teplú vodu, nie horúcu alebo studenú, pretože tá správne aktivuje droždie.
Cesto hnetieme asi 10 minút, kým nie je hladké a vláčne. Vždy pamätajte na to, že hnetenie je kľúčovým krokom pri tvorbe lepku v ceste, ktorý dodá pizze klasickú žuvačkovú kôrku.
Vymiesené cesto vložte do vymastenej misy a prikryte ho utierkou. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi 2 hodiny.
Po vykysnutí cesta predhrejte rúru na najvyšší stupeň. Medzitým cesto vydlabte a vytvarujte z neho veľký kruh, aby bolo rovnomerne hrubé a získalo dokonalú kôrku.
Na cesto rovnomerne rozotrite paradajkovú omáčku a nechajte malý okraj pre kôrku. Na vrch rovnomerne rozložte plátky paradajok a rozdrobený syr mozzarella.
Teraz ho pečte v predhriatej rúre asi 12-15 minút alebo kým sa syr nerozpustí a kôrka nie je zlatistá. Kľúčové je načasovanie, preto po 10 minútach pozorne sledujte.
Vyberte z rúry a ihneď na vrch rozsypte lístky čerstvej bazalky. Na záver pokvapkajte olivovým olejom a posypte morskou soľou.
Vaša talianska pizza Margherita je pripravená na podávanie!
Ako sa ti tento recept podaril?