REKLAMA

Zdroj: Pixabay: zuzi99

Domáca autentická talianska pizza Margherita

Nič ma neuspokojí viac, ako keď vidím hostinu so žuvačkou, ale pevnou kôrkou naplnenou svetlou a štipľavou paradajkovou omáčkou, pokrytou uspokojivou vrstvou krémovej, roztopenej mozzarelly, posypanou bazalkou a pokvapkanou olivovým olejom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 214 poháre chlebová múka Pridané do
  • 112 čajová lyžička Aktívneho sušeného droždia Pridané do
  • 112 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukru Pridané do
  • 1 polievková lyžica Olivového oleja Pridané do
  • 1 pohár Teplej vody Pridané do
  • 12 pohár Paradajkovej omáčky Pridané do
  • 2 Veľké paradajky nakrájané na tenké plátky Pridané do
  • 212 poháre Rozdrobeného syra mozzarella Pridané do
  • 1 zväzok čerstvých listov bazalky Pridané do
  • Kvapka olivového oleja Pridané do
  • štipka morskej soli Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Začnite zmiešaním chlebovej múky, aktívneho sušeného droždia, soli a cukru vo veľkej miske. Tieto suché prísady dôkladne premiešajte a dbajte na rovnomerné rozmiešanie droždia - to je nevyhnutné na rovnomerné vykysnutie kôrky.

2. Krok

Postupne pridávajte teplú vodu a olivový olej a miešajte, kým nevznikne cesto. Je dôležité pridávať teplú vodu, nie horúcu alebo studenú, pretože tá správne aktivuje droždie.

3. Krok

Cesto hnetieme asi 10 minút, kým nie je hladké a vláčne. Vždy pamätajte na to, že hnetenie je kľúčovým krokom pri tvorbe lepku v ceste, ktorý dodá pizze klasickú žuvačkovú kôrku.

4. Krok

Vymiesené cesto vložte do vymastenej misy a prikryte ho utierkou. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi 2 hodiny.

REKLAMA
5. Krok

Po vykysnutí cesta predhrejte rúru na najvyšší stupeň. Medzitým cesto vydlabte a vytvarujte z neho veľký kruh, aby bolo rovnomerne hrubé a získalo dokonalú kôrku.

6. Krok

Na cesto rovnomerne rozotrite paradajkovú omáčku a nechajte malý okraj pre kôrku. Na vrch rovnomerne rozložte plátky paradajok a rozdrobený syr mozzarella.

7. Krok

Teraz ho pečte v predhriatej rúre asi 12-15 minút alebo kým sa syr nerozpustí a kôrka nie je zlatistá. Kľúčové je načasovanie, preto po 10 minútach pozorne sledujte.

8. Krok

Vyberte z rúry a ihneď na vrch rozsypte lístky čerstvej bazalky. Na záver pokvapkajte olivovým olejom a posypte morskou soľou.

REKLAMA
9. Krok

Vaša talianska pizza Margherita je pripravená na podávanie!

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Tammers

Domáca autentická talianska pizza Margherita

Nič ma neuspokojí viac, ako keď vidím hostinu so žuvačkou, ale pevnou kôrkou naplnenou svetlou a štipľavou paradajkovou omáčkou, pokrytou uspokojivou vrstvou krémovej, roztopenej mozzarelly, posypanou bazalkou a pokvapkanou olivovým olejom.

150
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Začnite zmiešaním chlebovej múky, aktívneho sušeného droždia, soli a cukru vo veľkej miske. Tieto suché prísady dôkladne premiešajte a dbajte na rovnomerné rozmiešanie droždia - to je nevyhnutné na rovnomerné vykysnutie kôrky.

2. Krok

Postupne pridávajte teplú vodu a olivový olej a miešajte, kým nevznikne cesto. Je dôležité pridávať teplú vodu, nie horúcu alebo studenú, pretože tá správne aktivuje droždie.

3. Krok

Cesto hnetieme asi 10 minút, kým nie je hladké a vláčne. Vždy pamätajte na to, že hnetenie je kľúčovým krokom pri tvorbe lepku v ceste, ktorý dodá pizze klasickú žuvačkovú kôrku.

4. Krok

Vymiesené cesto vložte do vymastenej misy a prikryte ho utierkou. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi 2 hodiny.

5. Krok

Po vykysnutí cesta predhrejte rúru na najvyšší stupeň. Medzitým cesto vydlabte a vytvarujte z neho veľký kruh, aby bolo rovnomerne hrubé a získalo dokonalú kôrku.

6. Krok

Na cesto rovnomerne rozotrite paradajkovú omáčku a nechajte malý okraj pre kôrku. Na vrch rovnomerne rozložte plátky paradajok a rozdrobený syr mozzarella.

7. Krok

Teraz ho pečte v predhriatej rúre asi 12-15 minút alebo kým sa syr nerozpustí a kôrka nie je zlatistá. Kľúčové je načasovanie, preto po 10 minútach pozorne sledujte.

8. Krok

Vyberte z rúry a ihneď na vrch rozsypte lístky čerstvej bazalky. Na záver pokvapkajte olivovým olejom a posypte morskou soľou.

9. Krok

Vaša talianska pizza Margherita je pripravená na podávanie!

Ingrediencie
214 poháre
chlebová múka
112 čajová lyžička
Aktívneho sušeného droždia
112 čajová lyžička
soľ
1 čajová lyžička
cukru
1 polievková lyžica
Olivového oleja
1 pohár
Teplej vody
12 pohár
Paradajkovej omáčky
2
Veľké paradajky nakrájané na tenké plátky
212 poháre
Rozdrobeného syra mozzarella
1 zväzok
čerstvých listov bazalky
Kvapka olivového oleja
štipka morskej soli