REKLAMA

Domáce lieskovcové mlieko s musli

Rastlinné mlieka bývajú v obchodoch dosť drahé, preto si ich vyrábame radšej doma.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Na prípravu lieskovcového mlieka potrebujeme

  • 100 g lieskových orechov (čo je ekvivalent MioMat odmeriek) Pridané do
  • čistú vodu Pridané do

Na prípravu domáceho müsli potrebujeme

  • 180 g ovsených alebo kamutových vločiek Pridané do
  • 130 g rôznych orechov Pridané do
  • ja pridávam aj tekvicové semiačka Pridané do
  • 30 g kokosových vločiek Pridané do
  • 30 g trstinového cukru Pridané do
  • 30 g agáve sirupu Pridané do
  • 30 g kokosového masla alebo oleja Pridané do
  • 1 pl teplej vody Pridané do
  • 13 čl soľ Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Začneme tým, že si pripravíme rastlinné mlieko. Prvým krokom je zbaviť lieskovce horkej šupky upečením v rúre alebo na suchej panvici a následným šúchaním šupiek dolu v čistej utierke. Keď sú naše lieskovce pripravené, jednoducho ich dáme do hrnca na výrobu rastlinného mlieka, ja používam môj MioMat - hrnček var, ktorý urobí všetku prácu za mňa. Na prípravu rastlinného mlieka stačí nasypať oriešky, zaliať ich vodou tak, aby bola medzi ryskami MIN a MAX a zapnúť program RAW. O 15 minút máme zdravé mliečko do müsli hotové. Kým sa nám pripravuje, pustime sa do pečenia müsli.

2. Krok

Na prípravu müsli si jednoducho vo veľkej mise zmiešame vločky, nahrubo nasekané orechy podľa chuti (ja používam najčastejšie vlašské a pekanové), kokos, cukor a soľ. V hrnčeku si roztopíme kokosové maslo alebo olej, pridáme lyžicu teplej vody a agáve sirup. Všetko zamiešame vidličkou a vlejeme do vločiek v mise. Všetko spolu premiešame a vysypeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 160 stupňoch pár minút, kým vločky aj kokos nezačnú hnednúť. Hotové müsli necháme vychladnúť na plechu.

3. Krok

Ostáva už iba nasypať naše voňavé domáce müsli do misky, zaliať ho orieškovým "mliekom", ktoré sme si vyrobili a vychutnávať. Dobrú chuť.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4904 receptov

Dezert

3793 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mascarpone

345 receptov

Večera

4622 receptov

Cvikla

90 receptov

Veľkonočné

246 receptov
Recipe author image David719

Domáce lieskovcové mlieko s musli

Rastlinné mlieka bývajú v obchodoch dosť drahé, preto si ich vyrábame radšej doma.

20
Minút
2
Počet porcií
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si pripravíme rastlinné mlieko. Prvým krokom je zbaviť lieskovce horkej šupky upečením v rúre alebo na suchej panvici a následným šúchaním šupiek dolu v čistej utierke. Keď sú naše lieskovce pripravené, jednoducho ich dáme do hrnca na výrobu rastlinného mlieka, ja používam môj MioMat - hrnček var, ktorý urobí všetku prácu za mňa. Na prípravu rastlinného mlieka stačí nasypať oriešky, zaliať ich vodou tak, aby bola medzi ryskami MIN a MAX a zapnúť program RAW. O 15 minút máme zdravé mliečko do müsli hotové. Kým sa nám pripravuje, pustime sa do pečenia müsli.

2. Krok

Na prípravu müsli si jednoducho vo veľkej mise zmiešame vločky, nahrubo nasekané orechy podľa chuti (ja používam najčastejšie vlašské a pekanové), kokos, cukor a soľ. V hrnčeku si roztopíme kokosové maslo alebo olej, pridáme lyžicu teplej vody a agáve sirup. Všetko zamiešame vidličkou a vlejeme do vločiek v mise. Všetko spolu premiešame a vysypeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 160 stupňoch pár minút, kým vločky aj kokos nezačnú hnednúť. Hotové müsli necháme vychladnúť na plechu.

3. Krok

Ostáva už iba nasypať naše voňavé domáce müsli do misky, zaliať ho orieškovým "mliekom", ktoré sme si vyrobili a vychutnávať. Dobrú chuť.

Ingrediencie
Na prípravu lieskovcového mlieka potrebujeme
100 g
lieskových orechov (čo je ekvivalent MioMat odmeriek)
čistú vodu
Na prípravu domáceho müsli potrebujeme
180 g
ovsených alebo kamutových vločiek
130 g
rôznych orechov
ja pridávam aj tekvicové semiačka
30 g
kokosových vločiek
30 g
trstinového cukru
30 g
agáve sirupu
30 g
kokosového masla alebo oleja
1 pl
teplej vody
13 čl
soľ