REKLAMA
Zdroj: g215 from Getty Images
Domáci ríbezľový sirup
Tento zdravý ríbezľový sirup si budete vychutnávať v drinkoch celé leto :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1.2 kg ríbezlí
- 11⁄2 kg kryštálový cukor
- 20 g kyseliny cirónovej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Ríbezle si očistíme, odstonkujeme a zmixujeme v mixéri na jemno.
2. Krok
Precedíme cez sitko a dáme do väčšieho hrnca.
3. Krok
Ríbezlovú šťavu nevaríme, ale len zohrievame na 80°C. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú.
4. Krok
Keď sa cukor rozpustí, sirup zohrejeme na 70°C a hneď plníme do čistých fliaš. Prípadnú penu pozbierame. Fľaše dobre uzatvoríme. A leto plné osviežujúcich drinkov môže začať :)