Domáci špaldový chlieb
Chrumkavý a lahodný domáci špaldový chlieb so sezamovými semienkami.
Ingrediencie
- 500 g celozrnná špaldová múka
- 1 kl aktívne sušené droždie
- 300 ml horúca voda
- 1 pl olivový olej
- 1 kl soľ
- 1 pl sézamové semienko
- 1 kl cukor
Najnovšie letáky
Postup
Cesto na špaldový chlieb vymiesime pomocou kuchynského robota. Zmiešame múku s droždím, cukrom a vodou. V polovici miesenia pridáme ešte soľ a olej.
Zdroj: Youtube
Vymiesené cesto má byť tuhé a netrhá sa.
Zdroj: Youtube
Vymiesené cesto potrieme olivovým olejom a prikryté ho necháme kysnúť aspoň hodinu.
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a preložíme do tvaru bochníka.
Preložíme ho do formy na pečenie, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Cesto potrieme vodou a posypeme sezamovými semienkami.
Zdroj: Youtube
Počkáme ďalších 45 minút pokiaľ cesto opäť nevykysne a môžeme ho dať piecť do vyhriatej rúry na 200°C. Špaldový chlieb pečieme približne 25 až 30 minút. Na spodok rúry vložíme nádobu s vodou.
Po upečení lahodný špaldový chlieb vyberieme z plechu a necháme ho vychladnúť na mriežke.