REKLAMA
Zdroj: pixabay
Dvojfarebná bábovka
Chutná klasická bábovka, u nás skoro každú nedeľu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 5 ks vajce
- 200 g práškový cukor
- 1 dcl olej
- 1 dl voda
- 200 g polohrubá múka
- 2 pl kakao
- 1 kypriaci prášok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielok vyšľahám sneh.
2. Krok
Do žĺtok pridám cukor a vyšľahám. Pridáme vanilkový cukor, olej a vodu. Zašľaháme. Potom postupne pridávame múku s práškom do pečiva.
3. Krok
Na záver zašľaháme sneh. Cesto si rozdelíme na dve polky. Do jednej pridáme kakao a premiešame.
4. Krok
Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme múkou. Nalejeme biele cesto a potom kakaové. Bábovku dáme piecť na 170 stupňov na 45 minút.