REKLAMA
Dvojfarebný koláč s pudingom

Dvojfarebný koláč s pudingom

Jednoduchý a chutný, taký má koláč byť!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
18

Cesto

  • 6 ks vajce Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 150 g polohrubá múka Pridané do
  • 5 pl kakao Pridané do
  • 1 kypriaci prášok Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 112 dcl olej Pridané do
  • 112 dcl mlieko Pridané do

Puding svetlý

  • 2 ks vanilkový puding Pridané do
  • 0.8 l mlieko Pridané do
  • 125 g maslo Pridané do

Puding tmavý

  • 2 ks kakaový puding (prášok) Pridané do
  • 0.8 l mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame olej a mlieko a poriadne zmiešame dokopy. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva.

2. Krok

Bielky vyšľaháme a opatrne pridáme do pripravenej zmesi. Všetko vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Krok

Pečieme v rúre cca 25 minút na 175 stupňov.

4. Krok

Pripravíme si hustejší vanilkový puding. Kým je horúci, primiešame doň maslo.

REKLAMA
5. Krok

Upečený koláč po vybratí z rúry popicháme opačnou stranou varechy, aby sa nasiakol pudingom a ešte horúci puding vylejeme na koláč.

6. Krok

Necháme odstáť a zatiaľ si pripravíme kakaový puding. Primiešame doň maslo a teplý ho vylejeme na koláč ako hornú vrstvu.

7. Krok

Koláč necháme vychladnúť, môžeme ozdobiť grankom alebo postrúhanou čokoládou a môžeme servírovať.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4915 receptov

Kuracie mäso

792 receptov

Mäsité jedlá

2269 receptov

Dezert

3801 receptov

Cvikla

90 receptov

Večera

4634 receptov

Mascarpone

346 receptov

Pečivo

758 receptov
Recipe author image Mary_vari

Dvojfarebný koláč s pudingom

Jednoduchý a chutný, taký má koláč byť!

60
Minút
18
Počet porcií
Postup
1. Krok

Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame olej a mlieko a poriadne zmiešame dokopy. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva.

2. Krok

Bielky vyšľaháme a opatrne pridáme do pripravenej zmesi. Všetko vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Krok

Pečieme v rúre cca 25 minút na 175 stupňov.

4. Krok

Pripravíme si hustejší vanilkový puding. Kým je horúci, primiešame doň maslo.

5. Krok

Upečený koláč po vybratí z rúry popicháme opačnou stranou varechy, aby sa nasiakol pudingom a ešte horúci puding vylejeme na koláč.

6. Krok

Necháme odstáť a zatiaľ si pripravíme kakaový puding. Primiešame doň maslo a teplý ho vylejeme na koláč ako hornú vrstvu.

7. Krok

Koláč necháme vychladnúť, môžeme ozdobiť grankom alebo postrúhanou čokoládou a môžeme servírovať.

Ingrediencie
Cesto
6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
5 pl
kakao
1
kypriaci prášok
1
vanilkový cukor
112 dcl
olej
112 dcl
mlieko
Puding svetlý
2 ks
vanilkový puding
0.8 l
mlieko
125 g
maslo
Puding tmavý
2 ks
kakaový puding (prášok)
0.8 l
mlieko