Mary_vari
:)
:)
20
počet receptov
41,5K
počet zobrazení receptov
119
počet pridaní receptov do obľúbených
Trnkovy džem
Trnky majú špecifickú, trocha nahorklú kyselkavú chut, ale sú neskutočne zdravé a ich hladanie a zbieranie je celkom dobrodruzstvo. Džem sa dá použit aj do omáčok pod mäso.
Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou
Chutné bravčové mäsko pečené so zeleninou. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou
Teľacie mäsko som použila stehno pokrájané na kocky. Slivky k mäsku zavarené, ale možno použiť aj čerstvé, sušené alebo kompót, podľa chuti/dostupnosti.
Najtradičnejšia kôprová omáčka
Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.
Púpavový sirup
Sirup z púpavy lekárskej je skvelý pre svoje respiračné účinky a je vhodný pre zdravé dýchacie cesty.
Detoxikačný žihľavový sirup
Prírodný liek, ktorý aj dobre chutí. Znižuje hladinu cukru v krvi, má veľa vitamínu C je vhodný proti rakovine a zlepší aj kvalitu vlasov.