REKLAMA
Fazuľovica od Katky
Fazuľová polievka plná koreninovej zeleniny, sliviek, zemiakov a klobásky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g fazule mungo
- 1 petržlen
- 1 väčšia BIO mrkva
- 2 zemiak
- 1 gazdovská klobáska
- 7 sušených sliviek
- soľ
- mleté čierne korenie
- cukor
- 1 pl ocot
- bobkový list
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie.
2. Krok
Fazuľu si namočíme na noc, potom scedíme 1/2 vody a dáme variť. Pridáme soľ a bobkový list. Varíme cca 30 minút.
3. Krok
Potom si očistíme zeleninu zemiaky a prekrájame na menšie kúsky. Pridáme varíme 20 minút.
4. Krok
Potom pridáme klobásku, a sušené slivky, ktoré sme si namočili na začiatku. Scedíme slivky a polievku varíme ešte 10 minút.
5. Krok
Klobásku potom vyberieme a prekrájame na kolieska . Dochutíme soľ, cukor, ocot a mleté čierne korenie, podľa chuti.
6. Krok
Servírujeme spolu s chlebíkom. Táto polievka je veľmi hustá, takže je to ako hlavné jedlo. Nech klasika chutí.