Gaštanový zákusok
Či už máte gaštanové pyré kupované alebo domáce, určite sa oplatí vyskúšať z neho nejaký dezert. My sme dostali gaštany a tak sme si urobili domáce pyré, preto som hneď vymyslela aj nejaké recepty na dezerty s ním. Tu je jeden z nich.
Ingrediencie
Korpus
- 2 ks vajcia
- 50 g trstinový cukor
- 150 g biely jogurt
- 25 g kokosový olej
- 50 g hladká špaldová múka
- 20 g kakao
- 20 g čokoládový BB puding
- 1⁄2 bal prášok do pečiva
Gaštanový krém
- 200 g gaštanové pyré ja som použila domáce
- 150 g nátierkové maslo cream cheese
Šľahačka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1 bal vanilínový cukor
- 1 bal stužovač šľahačky
Najnovšie letáky
Postup
Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a jogurt metličkou zmiešame. K žĺtkovej zmesi preosejeme suché ingrediencie a zmiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na malý plech (24x17m) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov 25 minút. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie a vrátime späť do formy.
Gaštanové pyré vymiešame spolu s nátierkovým maslom. V prípade potreby osladíme. Rozotrieme na upečený a vychladnutý korpus. Odložíme stuhnúť do chladničky.
Smotanu zmiešame s cukrom a stužovačom a vyšľaháme do tuha. Nanesieme na stuhnutý krém a odložíme do chladničky. Pripravený koláč posypeme kakaom/grankom. Nakrájame a podávame.