REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Guláš s hovädzieho mäsa
Recept na výborný hovädzí guláš so zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 4 ks zemiaky
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ks paprika
- 2 ks paradajky
- 1 Lyžice sladkej mletej papriky
- 2 litrov vody
- 2 Lyžice oleja
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso nakrájajte na menšie kocky, cibuľku, cesnak, papriku a paradajky na drobno.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olej, pridajte k nemu cibuľu a restujte ju pár minút do zlatista.
3. Krok
Potom pridajte k cibuli nakrájané mäso a orestujte ho.
4. Krok
Po chvíli pridajte tiež cesnak, papriku, paradajky a orestujte ešte niekoľko minút. Všetko posypte mletou paprikou, premiešajte ju a restujte ešte minútku.
5. Krok
Guláš podlejte vodou a posypte soľou a korením podľa chuti.
6. Krok
Medzitým, zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Prihodíme ich do gulášu.
7. Krok
Takto pripravený hovädzí guláš varíme do vtedy, pokiaľ zemiaky nezmäknú.